Rugăciune lirică înălțată la cer de 1 Decembrie, dedicată Zilei Naționale a României

Într-o perioadă care ne îndeamnă la regăsire interioară și deschidere sufletească, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, alături de partenerii săi, ne oferă o surpriză muzicală de o spiritualitate aparte: rugăciunea „Tatăl nostru”, aranjată pe note de compozitoarea Felicia Donceanu, interpretată pe cea mai veche scenă lirică a țării noastre și dedicată Zilei Naționale a României.

Momentul solemn, de o alchimie extraordinară, a fost interpretat de artiști la fel de speciali: baritonul Florin Estefan și Ovidiu Lipan Țăndărică – la toacă, acompaniați instrumental de Iulia Merca – clopote și Dumitru Rus – vibrafon. Redarea metaforică a Genezei și a Facerii Lumii îi are ca protagoniști pe artistul Florin Marin – Olarul și Tiberiu Andrei Ivan – copilul a cărui privire inocentă cercetează curioasă globul de lut ce prinde în final culori vii și pătrunzătoare. Lumina învăluie cald scena și oferă o rază de speranță, înălțând o rugăciune dedicată țării noastre, pe care vă invităm să o urmăriți online aici.

Regia artistică poartă semnătura lui Ioan Teodor. Director de Imagine: Magdy M. Hawash; asistent de imagine: Irina Solomon; montaj: Patricia-Ioana Sas; lumini: Liviu Popa; coordonare muzicală: Flaviu Mogoșan; dirijor Grup Coral: pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu. Înregistrare și masterizare: Flavius Ibănișteanu. Costume și recuzită: Anca Pintilie.

Partenerii acestui proiect artistic: Ministerul Culturii; Grup coral Psalmodia Transylvanica; Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca;  Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca; Grand Hotel Italia; Radu Groza Media Agency; BES România – Beauty and Science.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut