Românii migrează spre plățile electronice

Aproape jumătate dintre români (47%) preferă să folosească metode de plată electronice, chiar și atunci când fac cumpărături fizice (magazine tradiționale, puncte de vânzare etc), și doar 45% dintre ei mai preferă plățile în numerar, în special pentru sume sub 50 de lei.

Datele unei companii de furnizare a servicii tehnologice de plată arat6ă că românii realizează frecvent plăți electronice pentru facturile de utilități, pentru cumpărături în magazinele online, pentru achiziția de produse electronice și electrocasnice, în farmacii, benzinării, restaurante și chiar pentru plata taxelor la instituțiile publice. Peste trei sferturi (77%) dintre români percep ca modern, sigur și igienic un loc pentru cumpărături care oferă posibilitatea de a face plăți electronice.

Conform unei analize realizate de Global Payments, în România a crescut semnificativ numărul de plăți prin aplicații electronice. În studiu se apreciază tendința a început să crească în timpul pandemie, când tot mai multe persoane au optat pentru plata cu cardul și tot mai mulți comercianți au adoptat metode de procesare a plăților electronice.

Totodată, 82% dintre români sunt de acord că, după pandemie, există mai multe locuri unde poți plăti cu cardul, telefonul sau alt dispozitiv, iar jumătate dintre ei realizează frecvent plăți cu cardul, și asociază plățile electronice cu un grad mai mare de control al cheltuielilor, fiabilitate, responsabilitate și libertate.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut