Românii anticipează creșterea infracționalității și vor sisteme de alarmă

Patru din zece români, care nu dispun deja de un sistem de securitate, iau în calcul achiziţia şi montarea unuia în următoarele 12 luni.

Potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech, peste 51% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% deţin o casă individuală, restul iau în calcul să instaleze sistemele în locuinţele de vacanţă.
Totodată, peste 40% dintre cei care iau în calcul achiziţia unui sistem de securitate în următoarele 12 luni, vor opta pentru un sistem complex, dotat atât cu alarmă, cât şi cu monitorizare video şi, în plus, să includă opţiuni suplimentare, precum: detectoare de fum şi gaze, interfoane, automatizări şi controlul accesului.
Sondajul mai arată că 43% dintre respondenţi consideră că cel mai important aspect pentru siguranţa locuinţei este instalarea unui sistem de monitorizare video şi audio, iar aproape 30% spun că este necesar şi un stil de viaţă preventiv, care presupune încuierea uşilor şi ferestrelor la plecarea de acasă şi pe parcursul nopţii, instalarea unui sistem de iluminare, golirea cutiei poştale cu regularitate etc. Asta în condiţiile în care 71% dintre respondenţi se aşteaptă ca rata infracţionalităţii să crească în următoarele luni.
Pe de altă parte, un sfert dintre români sunt dispuşi să plătească peste 1.000 de lei pentru achiziţia şi instalarea unui sistem de securitate acasă, în creştere faţă de anul trecut, 31% ar putea aloca între 400 şi 600 de lei, iar 24% între 800 şi 1.000 de lei pentru securizarea locuinţei. În prezent, valoarea medie a unui sistem de supraveghere complex cu 4 camere cu rezoluţie Full HD şi toate accesoriile incluse, inclusiv hard disk, este de 900 – 1.000 de lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut