România are în șomaj mai multe femei decât bărbați

Rata şomajului a crescut în februarie cu 0,1%, la 5,7%, de la 5,6% în luna precedentă, fiind cu 0,2% mai mare la femei decât la bărbaţi, valorile respective fiind 5,8% în cazul persoanelor de sex feminin şi 5,6% în cazul celor de sex masculin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,6% (4,7% în cazul bărbaţilor şi 4,5% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,8% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna februarie 2021.
Datele Institutului Naţional de Statistică mai arată că numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) a fost de 478.000 persoane ]n februarie, în creştere faţă de luna precedentă (474.000 persoane). Reamintim că, șomerii, conform definiţiei internaţionale a Biroului Internațional al Muncii, sunt persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani împliniți, care nu erau ocupate conform definiției persoanelor ocupate, erau disponibile să muncească (să ocupe un loc de muncă remunerat sau să desfășoare o activitate independentă), căutau activ un loc de muncă (fie au făcut demersuri concrete pentru a căuta un loc de muncă remunerat sau pentru a desfășura o activitate independentă, fie au găsit un loc de muncă unde urmează să înceapă activitatea în termen de cel mult trei luni.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut