România a învins Polonia și joacă luni cu Norvegia

După revenirea spectaculoasă în meciul cu Polonia, al doilea de la turneul final al Campionatului European, România și-a asigurat prezența în grupele principale indiferent de rezultatul jocului cu Norvegia, programat în luni seară.

România a făcut uitat eșecul cu Germania, din primul meci de la Campionatul European aflat în plină desfășurare în Danemarca. „Tricolorele” s-au mobilizat și au învins, la finele săptămânii trecute, Polonia, în cadrul grupei D. România s-a impus cu 28-24, reușind un come-back de senzație de la 11-15 pentru poloneze la pauză. Cea mai bună marcatoare a României a fost Cristina Neagu, autoare a opt goluri. În celălalt meci al grupei, Norvegia a demolat Germania, în fața căreia s-a impus cu un neverosimil 42-23, după 22-14 la pauză. Mork a fost principala marcatoare a vikingelor, cu 12 goluri. Luni au loc ultimele partide din faza grupelor: Germania înfruntă Polonia, iar România se luptă pe semicerc cu Norvegia. Ambele meciuri se joacă la Kolding, dar fără spectatori, pentru a respecta măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii cu noul coronavirus. Selecţionata Olandei, campioana mondială en titre, a fost învinsă neaşteptat de Serbia, cu scorul de 29-25, după o repriză secundă de excepţie.
Olanda a condus la pauză cu 15-9, dar Serbia a reuşit o revenire de senzaţie, câştigând confortabil, la patru goluri. Meciul trebuia să aibă loc iniţial vineri, dar a fost amânat pentru sâmbătă după depistarea unui caz de infectare cu noul coronavirus în cadrul lotului sârb.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut