România a aderat la Declarația OCDE privind construirea încrederii și consolidarea democrației

România a aderat la Declarația OCDE privind construirea încrederii și consolidarea democrației, adoptată la Luxemburg, a anunțat șeful Cancelariei Primului Ministru, clujeanul Mircea Abrudean.

„Joi și vineri am fost prezent la Reuniunea ministerială a Comitetului OCDE privind Guvernanța Publică și la Forumul Global “Building trust and reinforcing democracy”, în contextul deschiderii procesului de aderare a țării noastre la această organizație internațională.

Am avut întrevederi bilaterale cu Kerri-Ann Jones, Secretar General adjunct al OCDE, și cu Elsa Pilikovsky, Directoarea Departamentului pentru Guvernanță Publică din cadrul OCDE. De asemenea, am avut onoarea să discut și cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, și cu Secretarul General al OCDE, Mathias Cormann. Cu fiecare ocazie, am reiterat angajamentul ferm al României în vederea implementării recomandărilor OCDE, proces ce reprezintă cel mai important obiectiv strategic al țării noastre, după aderarea la NATO și Uniunea Europeană.

Am avut intervenții în cadrul panelului organizat pe tema serviciilor centrate pe cetățean, precum și în panelul intitulat “Governing green: gearing up public sector capacity to deliver on climate change”. În aceste contexte, am prezentat și promovat măsurile, planurile și proiectele țării noastre.

Cu bucurie vă anunț că România a aderat la Declarația OCDE privind construirea încrederii și consolidarea democrației, adoptată ieri la Luxemburg”, a spus liberalul.

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean, a reiterat angajamentul ferm al României în vederea implementării recomandărilor OCDE, în contextul participării, joi şi vineri, la Luxemburg, la Reuniunea ministerială a Comitetului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică privind Guvernanţa Publică şi la Forumul Global „Building trust and reinforcing democracy”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut