Rezultatele la proba scrisă pentru concursul de directori de școli

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat rezultatele la proba scrisă din 8 septembrie ale candidaților la concursul pentru directori de școli. Din cei 22 de candidați programați să susțină proba scrisă, 13 au fost admiși, trei au fost respinși iar șase nu s-au prezentat. Cei care au promovat au luat note între 7 și 8,40.

În 8-9 septembrie au fost depuse contestații, iar în 13 septembrie vor fi afișate rezultatele finale.

În județul Cluj au fost scoase la concurs 20 de posturi, din care 14 sunt pentru directori și 6 pentru directori adjuncți. În prezent, aceste posturi sunt ocupate doar temporar.

Posturile scoase la concurs sunt Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca-director; Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” Câmpia Turzii-director adjunct; Grădinița Cu Program Prelungit „Veseliei” Gherla-director; Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca-director adjunct; Școala Gimnazială „Avram Iancu” Câmpia Turzii-director adjunct; Școala Gimnazială „Ioan Alexandru” Sânpaul, comuna Sânpaul-director; școala Gimnazială „Ioan Bob” Cluj-Napoca-director; Școala Gimnazială „Kos Karoly” Izvoru Crișului, comuna Izvoru Crișului-director; Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Câmpia Turzii-director adjunct; Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Cluj-Napoca-director adjunct; Școala Gimnazială Cutca, comuna Sânmartin-director; Școala Gimnazială Mintiu Gherlii, comuna Mintiu Gherlii-director; Școala Gimnazială Moldovenești, comuna Moldovenești-director; Școala Gimnazială Nireș, comuna Mica-director; Școala Gimnazială Săcuieu, comuna Săcuieu-director; Școala Gimnazială Viișoara, comuna Viișoara-director adjunct; Școala Primară Aiton, comuna Aiton-director; Școala Primară Fizeșu Gherlii, comuna Fizeșu Gherlii-director; Școala Primară Jichișu De Jos, comuna Jichișu De Jos-director; Școala Profesională Specială „Samus” Cluj – Napoca-director.

Interviurile vor fi susținute în perioada 22-29 septembrie.

Potrivit metodologiei, numirea, ca urmare a promovării concursului, în funcțiile de director și de director adjunct pentru unitățile de învățământ de stat se realizează prin decizie a inspectorului școlar general, în conformitate cu hotărârea consiliului de administrație, pentru o perioadă de 4 ani. În urma promovării concursului, directorul/directorul adjunct al unității de învățământ încheie contract de management educațional cu inspectorul școlar general, pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

Calendarul concursului: în 8-9 septembrie s-au putut depune contestaţiile la proba scrisă; 12-13 septembrie: soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă; 13 septembrie: afişarea rezultatelor finale la proba scrisă; 14-18 septembrie: înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare; 19-20 septembrie: constituirea comisiilor pentru proba de interviu; 21 septembrie: publicarea graficului de desfăşurare a interviurilor; 22-29 septembrie: desfăşurarea probei de interviu; 23-30 septembrie: depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu; 30 septembrie: afişarea rezultatelor finale ale concursului; 3 octombrie: exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ; 4 octombrie: validarea rezultatelor finale;  5 octombrie: emiterea deciziilor de numire. Ce e interesant în cazul acestei sesiuni de concurs este faptul că în urma etapei de verificare a dosarelor de înscriere au fost admiși 21 de candidați, nefiind niciun respins.

Cu toate acestea, la repartizarea candidaților pentru a susține proba scrisă din 8 septembrie apar 22 de candidați. Cum a apărut încă un candidat și în ce etapă i-a fost aprobat dosarul nu știm. Probabil că va lămuri acest aspect conducerea Inspectratului Școlar Județean Cluj.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut