Rezultate de excepție pentru Academia de juniori de la Potaissa Turda

Potaissa Turda a făcut minuni în sezonul 2021-2022 la nivelul Academiei de Juniori, în colaborare cu Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu”. Sportivii turdeni au reușit un bilanț de excepție în sezonul recent încheiat, cucerind trei medalii la competițiile juniorilor: aur, la categoria juniori III – masculin), argint, la categoria juniori II – feminin, și bronz, la categoria juniori II – masculin.

Flaviu Sâsâeac, președintele clubului s-a declarat extrem de încântat de rezultatele obținute de sportivii din Turda. ”A fost un an extrem de prolific pentru noi”, a spus Sâsâeac, la conferința de presă prilejuită de finalul de sezon, și la care au mai participat Mihaela Tivadar,(antrenorul junioarelor), Raul Marian și Iulian Alexandru, antrenorii băieților, dar și Cristian Matei, primarul municipiului Turda.

„Îmi aduc aminte cu plăcere că acum 13 ani, tot în Sala Gheorghe Barițiu, se strângeau 500 de copii pentru 60 de locuri, în ceea ce urma să fie Academia Potaissa Turda, fapt care ne-a motivat extrem de tare pentru a face aici, în municipiul Turda, un proiect de mare viitor. Ei bine, după 13 ani de la acel moment, suntem în ziua în care avem cel mai bun an pentru academia noastră de juniori. Sunt extrem de mândru că fac parte dintr-un colectiv cu atâția performeri și, cred eu, lucrurile acestea nu s-au petrecut întâmplător. La baza lor a stat un proiect, a stat o susținere, o încredere acordată de către municipalitate, precum și cele mai bune condiții care pot fi aici au fost asigurate prin grija domnului primar, Consiliului Local, dar și a sponsorilor privați. Mulțumesc pe această cale și celor din învățământ care s-au implicat alături de noi. La Turda sunt peste 400 de copii la handbal și aceștia nu au de plătit nicio taxă, toate condițiile fiind asigurate de club. Suntem unul dintre puținele cluburi de la turneele finale care nu reprezintă un centru național”, a declarat președintele AHC Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac

„A fost un sezon intens. La doi ani de zile de la începutul proiectului, pot spune că sunt foarte mulțumită de rezultatele care s-au obținut. Am jucat la turneul final cu Brașovul, Bucureștiul și Galați, orașe mult mai mari, cu arie de selecție mult mai mare. La Turda am găsit tot ce ne trebuie. Nu am avut probleme cu locul de antrenament, avem toate materialele necesare. Am jucat 21 de meciuri și am pierdut un singur meci, finala”, a spus Mihaela Tivadar.

„A fost o surpriză plăcută anul acesta, copiii s-au pregătit exemplar. Rezultatele au venit în urma unor investiții atât materiale, cât și umane. Sper să ne menținem la acest nivel ridicat. Îmi doresc ca părinții să își îndrume copiii către sport. Sportul este o mare parte a educației, indiferent dacă ajung sau nu să performeze. Visul meu este ca mulți jucători să ajungă la echipa mare, acesta este scopul meu, nu neapărat medaliile. Îi menționez și pe Aurel Oroian și Cosmin Sălăjan, e un rezultat al întregului staff”, a declarat  Raul Marian.

„Am venit acum opt ani la Turda și am văzut de-a lungul timpului îmbunătățirile aduse aici. An după an a fost tot mai bine. Și acum am emoții când mă gândesc la medalia de aur. Am plecat cu o înfrângere drastică, dar am calculat bine meciurile următoare și am încercat mai multe formule de joc. Am reușit cu Relu să le ridicăm moralul la băieți – împreună am avut o putere fantastică”,  a spus și antrenorul Iulian Alexandru.

La rândul său, primarul din Turda, Cristian Matei, a declarat că în municipiu se cheltuie sume uriașe pentru sport, iar acest lucru se vede deja în performanțele obținute de către sportivi: „Deja performanța este la ea acasă aici. Am ajuns ca la Turda să fie investite sume de zeci de milioane de euro în patrimoniu sportiv, ceea ce este extraordinar. Vreau să felicit întregul colectiv al clubului. Turda este un nume de marcă în handbal, oriunde merg când zic de oraș, deja se vorbește de campionii de la handbal.”

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut