Revista BRÂUL – un nou număr, disponibil gratuit

La Editura „Tradiții clujene” a apărut numărul 12 al revistei „Brâul”, care, prin conținutul ei, informează despre activitățile inițiate și desfășurate de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. De asemeni, aici se regăsesc articole de specialitate, care au ca scop educarea publicului în spiritul valorilor culturii tradiționale.

În acest număr, care însumează peste 100 de pagini, sunt prezentate activitățile CJCPCT desfășurate în județul Cluj, în prima parte a acestui an, precum și două studii de specialitate, „Nunta tradițională din ținutul Gherlei – Strigătura la găină” și „Bisericile de lemn din patrimoniul județului Cluj”.

Nu lipsește prezentarea proiectelor expoziționale și a celor dedicate tinerilor, derulate de CJCPCT Cluj, printre care Școala de vară „Micii Meșteri Mari”, expoziția Concursului național „Fotografia – Document Etnografic” și expoziția „Viața ca o sărbătoare” a artistei Adela Lia Rusu. De asemeni, la rubrica „Cercetare – reconstituiri obiceiuri”, sunt prezentate amănunte despre păstrătoarea de tradiții și obiecte populare, Viorica Bolba din Negreni, Claca de tors, țesut și depănat la Orman, sau despre filmul documentar „Valențe sacre ale pâinii în tradiția populară – Prescura”.

Nu lipsesc nici imaginile color de la manifestările de prim rang, desfășurate în ultima perioadă în localitățile județului Cluj, sau rețete din gastronomia tradițională. De asemeni, la rubrica „Obiceiuri și tradiții” pot fi lecturate articole despre semnificația pomului mortului și perioada Postului Mare, în satul tradițional.

Revista este coordonată de consultantul artistic Adriana Andrei. Din colectivul redacțional fac parte: Consuela Bendea, Maria Marinela Istici și Grigore Sâmboan.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut