Reviriment pe piața muncii: tot mai mulți români își caută slujbe noi

După o primă jumătate de an în care angajatorii au întâmpinat dificultăți reale în a ocupa pozițiile libere din companii, tot mai mulți români sunt interesați de joburile disponibile pe piața muncii.

Ultima lună a adus o creștere importantă a dinamicii aplicărilor pentru locuri de muncă, atenția candidaților fiind îndreptată aproape exclusiv către slujbele disponibile în România. Aproximativ un milion de aplicări au fost înregistrate în această perioadă pe site-ul specializat eJobs, iar luna septembrie anunță noi creșteri din acest punct de vedere, în condițiile în care primele 7 zile ale lunii au adus 200.000 de aplicări noi.

Conform eJobs, 84,6% dintre aplicări au vizat locurile de muncă din România care nu aveau specificația „remote”, 13,7% au fost direcționate exclusiv către joburile ce pot fi făcute de acasă și doar 1,7% pentru străinătate.

Cele mai căutate joburi în ultima lună au fost cele din retail, call center / BPO, servicii, IT / telecom și financiar / bancar. După cum era de așteptat odată cu finalul perioadei de vacanțe, turismul coboară în clasamentul celor mai atrăgătoare domenii pentru candidați. Transporturile, industria alimentară și construcțiile sunt alte trei sectoare care au adunat împreună peste 220.000 de aplicări.

Privind aplicările pentru locurile de muncă remote, cele mai multe au mers către call centere, IT / telecom, publicitate / marketing / PR și media / internet. De altfel, acestea sunt și domeniile care au păstrat cea mai mare deschidere pentru munca de acasă.

Peste 400.000 de aplicări au venit din partea candidaților cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani, aproximativ 330.000 de la cei aflați la început de carieră (18-24 de ani) și puțin peste 200.000 din categoria de vârstă 36-45 de ani. Candidații foarte tineri (cu vârsta mai mică de 18 ani) și cei care au mai mult de 45 de ani rămân segmentele cel mai puțin active, cu 120.000 de aplicări împreună.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut