Retrospectivă | Expoziție itinerantă ˶România la Jocurile Olimpice˝

În perioada 25 martie – 3 aprilie, Asociația ESCU, în parteneriat cu Muzeul Sportului, organizează expoziția retrospectivă itinerantă dedicată campionilor sportului românesc, intitulată ˶România la Jocurile Olimpice˝, în incinta Iulius Mall Cluj-Napoca.

Evenimentul se află anul acesta la ediția a II-a și va aduce spre delectarea publicului o scurtă radiografie a sportului românesc și a performanțelor obținute la Jocurile Olimpice, Campionatele Europene și Mondiale până în prezent. Vor putea fi vizionate sute de obiecte de colecție, medalii și cununi cu lauri autentice, echipamente ale sportivilor, imagini și articole de arhivă, toate urmărind povestea a peste 15 sporturi olimpice dar și a altor probe de competiție: gimnastică artistică, atletism, canotaj și kaiac-canoe, lupte libere și greco-romane, călărie, tenis, scrimă, rugby, înot și polo, bob, skeleton, volei, ciclism, fotbal, judo, box, tir și oină.

Lista celor mai interesante exponate cuprinde costumele oficiale de participare la Jocurile Olimpice, medaliile și recuzita de antrenament ale campionilor Marian Oprea, Larisa Iordache, Marius Urzică, Ionela Târlea, Alina Dumitru, Ancuța Bodnar, Maria Olaru, Lavinia Miloșovici, Loredana Dinu, Monica Roşu, Nicoleta Grasu, Gheorghe Berceanu, Ion Țiriac, Laura Ilie, Maricica Puica ș.a.

Totodată, printre obiectele ce pot fi admirate se vor regăsi articole vechi din competițiile din perioada interbelică și anii ’50-’70, precum și memorabilia cu autografe semnate în original de laureații români în cadrul competițiilor europene și internaționale.

Proiectul expozițional inițiat de Asociația ESCU este găzduit și sponsorizat de Iulius Mall Cluj-Napoca.

Ulterior, expoziția itinerantă va ajunge și la Timișoara (Iulius Town Timișoara), în perioada 10-26 aprilie, și la Suceava (Iulius Mall Suceava), în perioada 30 aprilie – 10 mai.

Sursă foto: Asociația ESCU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut