Restricții de circulație cu ocazia lucrărilor de modernizare a străzilor G. Coșbuc și Cardinal I. Hossu

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că, începând de astăzi, 4 martie 2021, lucrările de modernizare  începute pe  străzilor George Coșbuc și Cardinal Iuliu Hossu, implică unele restricții de  circulație.

Astfel, circulația autovehiculelor se va desfășura restricționat, pe câte o bandă pe sens, iar pe timpul lucrărilor, se interzice parcarea pe aceste străzi, etapizat. Din cauza lucrărilor la trotuare au fost realizate culoare pietonale pe partea carosabilă, care au fost marcate și protejate prin balize. Stațiile de transport în comun de pe strada George Coșbuc au fost relocate pe Aleea Stadion, iar pe strada George Coșbuc, tronsonul cuprins între Aleea Stadion și Splaiul Independețtei, s-a instituit sens unic de circulație dinspre Splaiul Independenței spre Aleea Stadion, circulația în zonă desfăsurându-se pe Aleea  Stadion – strada Uzinei Electrice – Splaiul Independenței.
Toate restricțiile de circulație sunt semnalizate prin indicatoare rutiere, marcaje temporare și alte mijloace de semnalizare rutieră. Municipalitatea solicită participanților la trafic să circule cu prudență prin zonă și dacă este posibil să o evite, folosind rute alternative.

Pentru strada Cardinal Iuliu Hossu situaţia proiectată prevede reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu plăci de piatră naturală, similar cu străzile adiacente. Trotuarele se vor dota cu mobilier urban asemănător celorlalte străzi din zona centrală.

Conform municipalității, se vor amenaja 85 de locuri de parcare, se vor amplasa 4 stații de încărcare mașini electrice, 14 rastele pentru parcare biciclete, 35 bănci cu spătar și fără spătar, 38 pubele, 80 de arbori noi și 58 de stâlpi de iluminat. Valoarea investiției este de 9.532.817,22 lei fără TVA.

Pentru strada George Coșbuc, lucrările prevăd reabilitarea străzii prin refacerea stratului de uzură (din asfalt) și refacerea trotuarelor cu dale de piatră naturală, similar cu străzile adiacente din zona centrală.

Aici se vor amenaja 25 de locuri de parcare, 16 rastele pentru parcare biciclete, 10 bănci cu spătar și fără spătar, 22 pubele, 29 de arbori noi și 24 de stâlpi de iluminat. Valoarea investiției este 5.727.410,71 lei fără TVA.

De asemenea, se vor executa lucrări de modernizare iluminat public cu aparate de iluminat cu surse LED inclusiv în zona trecerilor de pietoni, se vor amenaja rampe pentru fotoliile rulante pentru accesibilizarea zonelor publice persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, se vor executa lucrări de îmbunătățire a nivelului de securitate și protecție în instalații cu asigurarea parametrilor normali calitativi ai energiei electrice, lucrări executate prin SC Electrica SA .

Nu în ultimul rând, se va construi canalizație și rețea de fibră optică precum și canalizație suplimentară pentru relocarea rețelelor aeriene în subteran de către CFO Integrator.

Lucrările de modernizare sunt realizate de RADP Cluj-Napoca.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut