Restaurantele s-au redeschis în mai multe orașe din județul Cluj

Restaurantele s-au redeschis în mai multe orașe din județul Cluj după ce rata de infectare a scăzut sub trei cazuri la mia de locuitori.

Cluj-Napoca a trecut în scenariu galben, ceea ce permite restaurantelor să funcționeze la capacitate de 30 la sută. Este o veste mare și pentru cinematografe, sălile de teatru, agențiile de pariuri și sălile de jocuri de noroc. În scenariu galben au fost plasate și municipiile Gherla, Dej și Turda, dar și alte 21 comune.

„Municipiile Cluj-Napoca, Dej, Gherla, Turda și alte 21 de UAT-uri din județul Cluj (Anexa 1 la Hot. CJSU nr. 89) trec în scenariul galben, având următoarele restricții: organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului; b) organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt interzise; c) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-22.00; d) activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-22.00;”, a transmis Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut