„Respirăm împreună”: Servicii medicale gratuite pentru sănătatea plămânilor, destinate persoanelor din rural

Un nou proiect care are ca obiectiv evaluarea și îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul exclusiv în mediul rural și cu accent pe categoriile vulnerabile, se va desfășura în județul Cluj, în perioada 6 – 31 martie.

În această perioadă, caravana mobilă a institutului „Marius Nasta”, împreună cu asociațiile și fundațiile partenere și cu susținerea Instituției Prefectului – Județul Cluj, a Consiliului Județean Cluj, a Direcției de Sănătate Publică Cluj și a autorităților locale din localitățile unde se va desfășura proiectul, vor asigura servicii medicale gratuite pentru sănătatea plămânilor prin depistarea tuberculozei, dar și a altor 14 patologii.

Programul deplasării caravanei, anunțat de Instituția Prefectului – Județul Cluj, este următorul: 6 și 7 martie – în comuna Iara; 8 – 10 martie – în comuna Florești; 13 – 14 martie – în comuna Gilău; 15 – 17 martie – în comuna Aghireșu; 20 – 22 martie – în comuna Baciu; 23 și 24 martie – în comuna Cojocna; 27 – 29 martie – în comuna Apahida; 30 și 31 martie – în comuna Buza.

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” este promotor al controlului tuberculozei (TB) în România și implementează la nivel național Strategia „WHO END TB” 2016-2020.

Caravana este un cabinet medical mobil, dotat cu aparatură modernă de radiologie, iar asistența este asigurată din trei profesioniști: un asistent medical de radiologie, un registrator medical și un responsabil de logistică.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut