Reparații capitale la două secții ale SCJU Cluj

Clădirea în care funcționează secțiile clinice Ortopedie-Traumatologie I-II ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj intră, la un secol de la construcția sa, în reparații capitale.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a demarat o nouă investiție substanțială în infrastructura medicală, un proiect cu valoarea totală estimată la 20.000.000 lei, care va presupune etajarea clădirii în care funcționează secțiile clinice Ortopedie-Traumatologie I-II, relocarea și modernizarea blocului operator și a compartimentului de terapie intensivă, reabilitarea și modernizarea clădirii și a instalațiilor aferente, precum și amenajarea liftului exterior și a accesului ambulanțelor” – a anunțat conducerea spitalului, adăugând că investiția a fost demarată cu sprijinul Consiliului Local, care în acest an a alocat spitalului suma de 1.931.000 lei.

Lucrările de reabilitare și modernizare au ca termen de finalizare anul 2022.

Secțiile Ortopedie-Traumatologie I-II au intrat în structura SCJU în anul 2011, înainte făcând parte din fostul Spital de Adulți. Conform conducerii spitalului, în perioada 2011-2013, valoarea totală a investițiilor pentru cele două secții s-a situat în jurul sumei de 165.000 lei, iar în perioada 2014-2020, dotările și lucrările de reparații au costat peste 5.000.000 lei.

Cele două secții de ortopedie-traumatologie ale SCJU Cluj externează anual peste 3000 de pacienți, iar în regim de ambulatoriu sunt consultați aproape 9000 de pacienți.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut