Remus Lăpușan, PRO România: ”Sănătate înainte de toate!”

Rep: Criza pandemică se adâncește. Nu mai putem testa, nu mai putem trata oamenii în secții ATI, sistemul de sănătate pare să se prăbușească. Ce se întâmplă, domnule Lăpușan?

Remus Lăpușan: Aici sunt două aspecte diferite de analizat. De testat, putem testa, și o să explic de unde vine minciuna liberalilor cu testarea. Pe de altă parte, într-adevăr, sistemul de sănătate dă semne de sufocare, dar asta datorită incompetenței cu care Guvernul Orban gestionează această criză. Nu primim informații reale despre ce se întâmplă în spitale și chiar și atunci când le primim, acestea sunt contradictorii. Oamenii încep să creadă că e vorba de o conspirație prin care cineva vrea să scăpe de cei bătrâni sau bolnavi, iar asta nu e deloc în regulă pentru noi, ca stat. Dacă nu scăpăm de acest Guvern, vom vedea efecte înfiorătoare la nivelul mentalului colectiv.

Până și când e vorba de banalele măști, aflăm cu stupefacție că am fost mințiți. Ministrul Economiei vine să ne spună că în România sunt milioane de măști neconforme, pe care populația le-a purtat, iar acum sec ne spune doar că vor fi retrase de pe piață. Logic ar fi să existe o anchetă în urma căreia să se vadă cum de au ajuns acele măști în România, cine le-a adus etc. Și în plus, unde sunt măștile românești, cele cu care se lăudau în perioada stării de urgență? Care e capacitatea noastră de producție a măștilor? De ce nu spune nimeni din Guvern asta? Să mai avem curajul să întrebăm unde sunt măștile promise de Guvern pentru românii care nu au bani să le achiziționeze și care poartă aceeași mască mai multe zile? Le-a promis Guvernul Orban din luna mai și nici până acum ele nu au ajuns!

Sănătate înainte de toate! Pentru că e o chestiune de siguranță națională și se pare că pentru președinte și ”Guvernul Lui” faptul că românii au fost expuși virusului nu contează, e doar un fleac. Important pentru ei e să scoată lumea la vot, să-i voteze în continuare și pentru asta le servesc românilor niște iluzii legate de vaccin.

Reă: Ce părere aveți, pe când putem spera să avem vaccinul în România? Președintele ne promitea că va ajunge la începutul anului.

Remus Lăpușan: La final de octombrie, Nelu Tătaru ne povestea cum prima tranșă din vaccin va veni la finalul lui decembrie. Pe 1 noiembrie, Orban ne spunea că vaccinul vine în mai. Acum, Iohannis ne spune că va ajunge la începutul anului viitor. Cei de la guvernare se încurcă în propriile lor minciuni cu privire la vaccin de o lună de zile încoace. Vaccinul nu există, de fapt, pe piață! Încă nicio țară nu are vaccinul la dispoziție și nu a început vaccinarea. Cu câteva doze de vaccin, care vor ajunge cine știe când, poate chiar prin vară, liberalii ne aruncă praf în ochi.

Rep: Și ce soluții avem atunci?

Remus Lăpușan: Revin la primul aspect abordat: testarea. Pe hârtie, Romînia are o capacitate de testare de peste 50 000 teste pe zi, după cum spun chiar domnii Tătaru și Iohannis, însă, în realitate, constatăm că numărul de teste nu depășește 35-37.000, zilnic. Ce se întâmplă, de fapt? Tătaru spune că cei bolnavi nu declară toate contactele pentru a face anchetele, iar președintele susține că oamenii nu vor să se testeze! Să fim serioși! Adevărul e altul și am auzit cu toții de la cunoștințe care e acesta: nu că românii nu declară, ci instituțiile din subordinea lui Tătaru, DSP-urile, nu acționează eficient în cazul anchetelor. Apoi, dl Iohannis maniulează pur și simplu cu afirmația că oamenii nu vor să se testeze, dovada fiind că cel puțin o treime dintre testele declarate sunt făcute de români în privat, pe banii lor, căci altfel nu li se permite să se testeze!

Este evident că cea mai bună soluție în acest moment este testarea continuă și extinsă, inclusiv cu testele rapide, așa cum alte țări deja au făcut-o și o fac, cel mai recent exemplu fiind al Austriei. Guvernanții însă nu permit românilor accesul la aceste teste știind că numărul cazurilor pozitive va exploda în fața lor chiar înainte de alegeri și astfel se va vedea eșecul politicilor anti-epidemie pe care le-au promovat.

Rep: Cu ce gânduri merg la vot susținătorii PRO România?

Remus Lăpușan: România are nevoie pentru anul 2021 de un premier și un guvern capabili să scoată România din criză. Acest premier este Victor Ponta, cel care a mai redresat România o dată după guvernarea dezastruoasă a PDL (acum PNL). O poate face din nou! PRO România are soluțiile pentru a trece cu bine peste anul 2021, atât cetățenii, cât și firmele, pentru că nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Realizat de Casa de Editură Napoca SRL la comanda Partidul PRO România – Cluj, tiraj 1500 exemplare, Cod mandatar: 11200008

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut