Remus Lăpușan, candidat PRO România la Camera Deputaților: Împreună, reconstruim România

Prin proiectele cu care scoatem țara din criză, nu lăsăm pe nimeni în urmă, nici pe oamenii de rând nici firmele, nici pe micii producători locali nici pe cei care sunt în pericol să nu mai aibă cu ce să își cumpere pâine, susține într-un interviu acordat ziarului Făclia Remus Lăpușan, candidat PRO România la Camera Deputaților.

Rep: Sunteți unul dintre cei mai vechi politicieni pe plan local, acum candidați pentru un loc în Camera Deputaților. Vă simțiți pregătit să faceți pasul spre politica mare, cum s-ar spune?

Remus Lăpușan: Cred că nu există politică mare și politică mică, sau politicieni locali și politicieni naționali. Cred că există oameni de bună credință care doresc să se implice pentru a schimba în mai bine nivelul de trai al comunităților. Și aici depinde mult de scala la care vrei și poți să te implici: prin viziunea pe care o promovezi vrei să schimbi ceva la nivel local sau la nivel național, pentru că știm cu toții că politicile publice sunt apanajul instituțiilor publice, de genul Consiliu Local, Consiliu Județean, Parlament, Guvern. Asta e legat de cât vrei să te implici ca om politic. Discuția despre cât poți e un pic mai largă. Fiecare persoană care aspiră la o funcție publică la nivel înalt ar trebui întâi să facă o evaluare a propriei activități ca să vadă dacă are expertiza profesională necesară pentru a aduce plus valoare în domeniul politicilor publice macro. Și aici nu vorbim despre vârstă, ci mai ales despre potențial.

Personal, am ocupat poziții de top management și în cadrul instituțiilor publice – am fost director al AJOFM Cluj, dar și în cadrul companiilor private, astfel că am văzut ce funcționează și ce nu în ambele părți, și mi-am dat seama cum am putea reforma instituțiile publice pentru a atinge performanța celor private.

În cei peste 20 de ani de activitate politică, am intrat în contact cu toate categoriile sociale și profesionale, și am ascultat de la fiecare în parte care sunt problemele și nemulțumirile, astfel încât acum pot spune că am capacitatea să le transform în oportunități pentru dezvoltarea de noi politici publice.

Ca să răspund mai simplu – da, sunt pe deplin pregătit să contribui la relansarea economică și socială a țării, acum, alături de PRO România!

Rep: Ce vă face să credeți că veți reprezenta Clujul mai bine decât contracandidații dumneavoastră de la alte partide?

Remus Lăpușan: De-a lungul timpului, am învățat că nu e bine să te uiți în curtea vecinului, singura competiție în care trebuie să intri este cu tine însuți. Prin urmare, îi respect pe toți cei care candidează de la alte partide, dar nu mi se pare oportun să fac o analiză a capacității lor de reprezentare. Știu însă cu siguranță să vă spun că un deputat sau un senator nu reprezintă interesele unui singur județ, ci a unei întregi categorii de persoane care cred, alături de el, în proiectele pe care le propune pentru a produce schimbarea despre care vorbeam la început.

Rep: Și care sunt aceste proiecte cu care veniți dumneavoastră?

Remus Lăpușan: PRO România, din partea căruia candidez, este singurul partid până acum care are o dublă viziune: suntem preocupați în primul rând să scoatem țara din criză, prin măsuri de intervenție astfel încât să nu lăsăm pe nimeni în urmă, nici pe oamenii de rând nici firmele, nici pe micii producători locali care acum nu mai au unde să își desfacă produsele, nici pe cei care sunt în pericol să nu mai aibă cu ce să-și cumpere medicamente sau chiar pâine. Iar apoi – începem să construim durabil! Venim cu un venit minim de criză pentru fiecare român și cu sprijin economic concret pentru întreprinderile românești. Apoi, avem câte un plan de dezvoltare pentru fiecare domeniu strategic economico-social. De exemplu, pentru sănătate, vrem să înființăm în fiecare spital de urgență câte un departament medical mobil, dar și un departament de servicii medicale online, pentru suport. Vom finanța producătorii români de medicamente și echipamente medicale, pentru a nu mai depinde de produsele din import, și vom urgenta construirea celor opt spitale regionale, dintre care unul este planificat pentru Cluj.

Împreună, reconstruim România!


Realizat de
Casa de Editură Napoca SRL la comanda Partidul PRO România – Cluj, tiraj 1500 exemplare, Cod mandatar: 11200008

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut