Remanierea guvernamentală, ținută „la secret”?

Scena politică este din nou agitată, în ultimele zile, în urma zvonurilor privind o eventuală remaniere guvernamentală. Deși nu s-a anunțat nimic oficial în acest sens, „în vizor” ar fi, printre alții, și munistrul UDMR al Sportului, Eduard Novak. Se pare că reprezentanții coaliției ar fi nemulțumiți de felul în care Uniunea a gestionat scandalul iscat de declarațiile recente ale lui Viktor Orban.

Unii reprezentanți ai UDMR Cluj susțin, însă că nu au cunoștințe de vreo viitoare demitere. „Nu avem nicio înformație (n.red privind remanierea), am înțeles că marți va fi o ședință a coaliției, dar până acum nu… Noi vom avea o ședință a grupurilor reunite ale parlamentarilor UDMR în 28-29 august. Nu am nicio informație nouă, nu știu de unde pornesc aceste supoziții”, a declarat pentru Făclia de Cluj, senatorul UDMR de Cluj, Laszlo Attila.

Liderul UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, nu a putut fi contactat telefonic pentru a exprima un punct de vedere pe acest subiect.

Zilele trecute, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi făcute propuneri de schimbare de către premier.

„Dar cine să fie remaniat? Vasile (Dîncu – n.r.), tu eşti remaniat? Dar cine a anunţat remanierea? A anunţat domnul prim-ministru? De la UDMR, aţi anunţat vreo remaniere? Nu pot să vă promit că nu există remanieri, pentru că este un lucru firesc, eu v-am zis că avem o temă despre care vorbim despre care nu a vorbit nimeni. Nu mă întrebaţi pe mine, pentru că eu nu am vorbit despre această temă, şi îl văd pe domnul Dîncu, este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”, a fost reacţia liderului PSD la întrebările legate de remaniere.

Liderul social-democrat a subliniat că actuala coaliţie de guvernământ funcţionează, iar dacă prim-ministrul va iniţia discuţii despre o eventuală remaniere, aceasta nu va fi ţinută secretă.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut