Relaxare pe două roți la poalele Apusenilor

Sâncraiu, jud. Cluj – O nouă pistă de bicicletă realizată la standarde europene a fost finalizată recent în județul Cluj. Este vorba de secțiunea de pistă dintre Huedin și Sâncraiu. Această porțiune a fost realizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene ce vizează amenajarea unei piste de biciclete pe traseul de 15 kilometri al fostei căi ferate, care pornește de la Huedin și ajunge la Călățele.

Foto B. Stanciu

Până acum s-a reușit finalizarea doar a părții de la ieșirea din Huedin până la intrarea în Sâncraiu, dinspre Călata. Porțiunea care străbate orașul Huedin până la DN 1 E 60 urmează să fie asfaltată până la finalul acestei luni. În acest weekend, numeroși iubitori ai bicicletei au luat cu asalt noua pistă. Dacă până sâmbătă au putut fi văzuți doar câțiva bicicliști pe traseul dintre Huedin și Sâncraiu, în cursul zilei de duminică, după ce s-a anunțat pe rețelele de socializare despre investiția de la poalele Apusenilor, pe pistă au putut fi văzute numeroase grupuri de iubitori ai mersului pe două roți.

 

Foto: B. Stanciu

„Plimbarea pe noua pistă este un mod de relaxare extraordinar. Chiar dacă partea care trece prin Huedin încă nu e asfaltată, se poate pedala și pe această zonă deoarece este amenajată destul de bine cu criblură tasată. De la ieșirea din Huedin până la ieșirea din Sâncraiu spre Călata, traseul cu totul spectaculos. E marcat, sunt și indicatoare iar în dreptul cu localitatea Sâncraiu se poate face un popas pentru că este un spațiu special amenajat în care a fost instalat și un automat cu sucuri și alte produse. O experiență cu totul deosebită pe acest traseu o constituie traversarea podului de peste râul Călata. Cum podul care deservea calea ferată nu a mai putut fi reabilitat, s-a ales să se facă o pasarelă specială pentru biciclete. Puntea este îngustă și nu încape decât un biciclist, iar când se parcurge podul e nevoie de mare atenție pentru a nu atinge balustradele. Cu toate acestea, traseul este spectaculos și merită parcurs de iubitorii mersului pe două roți”, a declarat Bogdan, un clujean care a ținut în weekend că meargă la Huedin pentru a se plimba cu bicicleta pe noua pistă de la poalele Apusenilor.

El spune că bicicliștii care aleg să urce pe pistă din Huedin din zona DN 1 E 60 trebuie să fie atenți să nu rateze intrarea pentru că nu sunt indicatoare. „A fost mai greu să găsesc intrarea pe pistă din Huedin, de pe DN 1 E 60 pentru că nu e marcată, iar localnicii au dificultăți de exprimare. Până la urmă m-am descurcat și am pornit pe pista de pietriș spre Sâncraiu”, a explicat Bogdan.

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut