Reglementarea circulației rutiere în municipiul Gherla

Sosirea primăverii se resimte din plin și în circulația rutieră pe raza municipiului Gherla. Nu este un oraș mare, dar de o vreme a crescut simțitor numărul mașinilor pe străzile principale. Noroc cu drumul de centură Băile Băița – Bunești, altfel traficul era infernal în zona centrală a urbei (dar, nu numai acolo).

 Primăria Gherla a și luat măsurile de rigoare în vederea reglementării circulației și asigurarea siguranței pietonilor. Astfel, începând de luni, 19 aprilie 2021, începând cu ora 7:00 au fost repornite semafoarele de la intersecția străzii Bobâlna cu Liviu Rebreanu, lângă Liceul Teoretic „Petru Maior”. Până acum, semafoarele respective au funcționat doar pe culoarea galben intermitent. Măsura a fost luată în urmă cu un an, la începutul perioadei de pandemie și a fost justificată de responsabili prin necesitatea asigurării deplasării rapide a echipajelor medicale sau ale altor instituții aflate în misiuni de urgență.

În urmă cu aproximativ o lună au fost repornite și semafoarele din centrul orașului, de lângă Primărie, la intrarea în parcul mare. Recent, lângă supermagazinul Lidl a fost amenajat un sens giratoriu, atât de necesar în situația aglomerației mari în jurul supermarketului. Prin această măsură se asigură o mai mare disciplină și ordine pe strada Clujului, ieșirea în zona centrală spre parcul industrial al orașului și spre Cluj-Napoca.

 Edilii gherleni poartă și grija pietonilor și a bicicliștilor, planificând pe acest an amenajarea unor piste speciale pentru ei în plin centrul municipiului, în perspectivă și în alte zone.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut