Regal de colinde, la Râșca

Biserica Ortodoxă Râșca Onicești, Filiala Pleș, a găzduit, în ajun de Moș Nicolae, un adevărat regal de colinde, organizat de Primăria Râșca, Biserica Ortodoxă Pleș (preot Cristian Mărcuș și soția Angela), Asociația Țara Călatei (Cosmin Giurgiu), cu sprijinul GAL Napoca Porolissum.

Concertul (de trei ore!) a fost susținut de Grupul coral de colindători Râșca, condus de înv. Ioan Petre, Grupul de copii de la Școala Pleș, condus de înv. Ioan Badiu, Grupul de colindători al Asociației Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene (ATOCEM), condus de Ionuț Pleș și Grupul de colindători ,,Glasuri răchițene” al Asociației „Susurul Izvoarelor” din satul Răchițele, comuna Mărgău.

La final, toți colindătorii au primit pachete cu daruri oferite de Primăria comunei Râșca și GAL Napoca Porolissum.

„Suntem bucuroși că am putut organiza și în acest an deja tradiționalul concert de colinde și am putut oferi locuitorilor comunei o seară minunată, în întâmpinarea apropiatei sărbători a Nașterii Domnului. Pentru noi, păstrarea tradițiilor și credinței strămoșești este nu doar o prioritate, ci o datorie”, a declarat, pentru Făclia, primarul comunei Râșca, ing. Alin Abrudan.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut