Recuperarea costului biletelor plus compensații, de la Blue Air

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) precizează că toți călătorii își pot recupera banii de la Blue Air dacă nu au beneficiat de serviciile plătite, iar Făclia Cluj vă furnizează adresa unei companii care se ocupă cu obținerea de compensații de la companiile aeriene.

Ministerul afirmă că toți călătorii care au achiziţionat direct bilete de la Blue Air îşi pot recupera banii şi compensaţiile aferente în baza Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea şi asistenţa pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare şi a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.
Ministerul mai precizează că turiştii care au luat pachete de vacanţă de la agenţiile de turism trebuie să ia legătura cu acestea, deoarece, în baza OG nr. 2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie şi serviciile de călătorie asociate, precum şi pentru modificarea unor acte normative, agenţia de turism este responsabilă pentru executarea pachetului şi să ofere servicii alternative.

Separat față de acest anunț al MAT, Făclia Cluj reamintește că există companii specializate în obținerea de compensații pentru situațiile în care zborul a întârziat, a fost anulat, conexiunea a fost pierdută sau dacă pasagerului i-a fost refuzată îmbarcarea. Una dintre aceste companii, care susține că aceste compensații pot ajunge la 600 euro, este AirClaim și poate fi contactată la adresa de internet https://airclaim.com/. Pentru cazul în care distanța de zbor era de pînă la 1.500 kkm, compensația este de până la 250 euro, pentru un zbor între 1.500 – 3.500 km compensația este de 400 euro, iar pentru un zbor de peste 3.500 km ccompensația este de 600 euro.

Reamintim că Blue Air Aviation a anunţat că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de Ministerul Mediului, ceea ce pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice. Miercuri, Administraţia Fondului pentru Mediu a decis suspendarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti ale companiei Blue Air Aviation şi stabilirea unui grafic pe 12 luni pentru achitarea creanţei.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut