Rectorul USAMV Cluj-Napoca – desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal

Rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va fi desemnat pe baza alegerilor generale, prin vot universal, potrivit deciziei luate de comunitatea academică, în cadrul Referendumului 2023.

În favoarea acestei decizii au optat 91,22 % dintre participanții la Referendumul universitar 2023, care au ales pentru votul universal, direct, secret și egal, organizat în cadrul USAMV Cluj-Napoca. Prezența la vot în cadrul Referendumului 2023 a fost de 71,81 %.

La referendum au avut drept de vot cadrele didactice și de cercetare titulare, respectiv reprezentanții studenților din Senatul universitar și din Consiliile facultăților, în total 369 electori. La urne s-au prezentat 265 alegători. Un număr de 262 de voturi au fost valide, iar trei buletine au fost anulate. Pentru alegerea rectorului pentru un nou mandat prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universității, precum și al studenților din Senatul universitar și din Consiliile facultăților au optat 239 de alegători.

Referendumul pentru alegerea modalității de desemnare a rectorului pentru un nou mandat a avut loc vineri, 7 iulie, iar rezultatele au fost validate în ședința Senatului USAMV Cluj-Napoca de vineri, 21 iulie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut