Record la consumul de curent electric

Transelectrica a anunțat că, pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă, valorile consumului naţional de energie, în sezonul verii, au atins cote maxime istorice, depăşindu-le pe cele înregistrate la sfârşitul lunii iunie.


Astfel,
miercuri, consumul maxim instantaneu între orele 13 şi 14, a fost de 8.617 MW, iar cel de joi, 15 iulie, a atins 8.687 MW. Consumul maxim orar a fost 8.489 MW şi 8.552 MW miercuri, respectiv joi. De asemenea, consumul mediu a fost 7.436 MW şi 7.474 MW, în cele două zile analizate.

În altă ordine de idei, România a fost ţara cea mai afectată de pana de curent la nivel european care a avut loc în luna ianuarie a acestui an, după o defecţiune la o staţie din Croaţia, când, pe fondul unui transfer foarte ridicat al energiei electrice dinspre partea de sud-est către cea de nord-vest a interconexiunii continental-europene, a avut loc o separare a acestei interconexiuni între cele două zone care au funcţionat la frecvenţe diferite. Linia de separaţie a cuprins instalaţii din reţelele de transport ale Croaţiei, Serbiei, României şi din Bosnia şi Herţegovina.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut