Record de solidaritate: Două ambulanțe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Cel mai mare spital pentru copii din România – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, va primi nu una, ci două ambulanțe special proiectate pentru uzul pediatric, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente.

Într-o singură săptămână de la lansarea apelului, Salvați Copiii România a reușit să mobilizeze fonduri totale de 162.242 de euro, prin generozitatea unor donatori individuali și a companiilor Lidl România și BCR. Pentru că unitatea medicală are doi ambulanțieri și aici sunt tratați zilnic peste 600 de copii, Salvați Copiii anunță că a decis să doteze spitalul cu două ambulanțe.

„În urma apelului la solidaritate lansat de Salvați Copiii, Lidl România s-a implicat pentru a dona peste 76.000 de euro, suma necesară achiziției unei ambulanțe care să ajungă la medicii de la «Grigore Alexandrescu». În același timp, peste 5.782  de persoane fizice au donat 46.242 de euro, iar Banca Comercială Română (BCR) a acoperit restul sumei de 40.000 de euro, necesară pentru a doua ambulanță” – precizează reprezentanții organizației.

„Cauza copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit atâta solidaritate încât pentru noi a fost realmente un miracol. Donațiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor și pentru asta suntem recunoscători”, declară Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Potrivit acesteia, donațiile care se vor mai strânge vor fi direcționate tot către Spitalul „Grigore Alexandrescu”, pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum un aparat de radiologie pentru bloc operator sau alte echipamente specifice intervențiilor de specialitate.

La Spitalul „Grigore Alexandrescu” anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme, variind de la malformații congenitale până la traumatisme,  este de 600 de copii.

În 2021, Organizația Salvați Copiii România a extins programul de combatere a mortalității infantile și în secțiile de pediatrie din spitalele din țară, afectate de o subfinanțare acutizată în contextul pandemiei. În prima parte a anului, organizația și-a propus să doteze 10 unități medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut