Recomandări pentru cei care vor să ajungă la Salina Turda

Conducerea Salinei Turda le recomandă celor care doresc să viziteze acest obiectiv turistic să folosească Intrarea Veche de pe strada Salinelor. De asemenea, cei care vor să ajungă la intrarea de pe Aleea Durgăului sunt sfătuiți să utilizeze ruta ocolitoare cu deviere de pe Strada Castanilor, pe Strada Barbu Lăutaru, apoi Strada Viilor.

Salina Turda a ținut să facă aceste precizări în contextul lucrărilor de modernizare aflate în plină desfășurare în Turda și care în prezent se concentrează pe străzile pe care, în mod obișnuit, turiștii se îndreaptă spre acest obiectiv turistic.

Salina Turda este recomandată pentru tratarea rinitelor, a astmului bronșic, infecțiilor respiratorii, dar și a altor boli și afecțiuni. Salina Turda prezintă și zone de exploatație conice, care sunt specifice începuturilor mineritului în sare, dar și trapezoidale.

Salina Turda a demarat în acest an procedurile de a intra în patrimoniul mondial UNESCO respectiv pe lista locurilor importante a căror conservare este esențială pentru întreaga comunitate globală.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut