Recital de pricesne „Mamă dulce, mama mea”, la Gherla

La sfârșitul săptămânii trecute creștinii din municipiul Gherla au avut parte de o surpriză plăcută, un adevărat dar de suflet oferit de Parohia Ortodoxă Română  „Sfânta Treime și Sfinții Martiri Brâncoveni” Gherla III, cu ocazia Zilei Femeii, un eveniment religios-cultural primit cu bucurie nu numai de femei, ci de toți aceia care au fost prezenți în frumosul lăcaș de cult de pe strada Clujului.

Nu putem decât să felicităm parohia gherleană pentru inițiativa de a o invita pe cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Mihali, din Sighetul Marmației, care sub genericul „Mamă dulce, mama mea” a susținut un recital de pricesne, primit cu multă căldură de publicul  gherlean. Reprezentația a avut loc după Sfânta Liturghie oficiată de preotul paroh, părintele protopop Paul Iulian Isip. Urmat de momentele duhovnicești, acest adevărat concert de pricesne ne-a introdus pe toți în atmosfera premergătoare sărbătorilor pascale, dar, așa cum arată și titlul recitalului, a fost dedicat mamelor noastre, ființe iubite și apreciate. Majoritatea frumoaselor cântece ale interpretei din Maramureș au fost oferite mamelor, multe dintre ele fiind prezente în biserica împodobită cu flori multe, simbol al frumuseții și gingășiei.

Maria Mihali, din Sighetul Marmației, după succesul obținut în aceași biserică la sfârșitul anului trecut, a revenit la Gherla să cânte Maicii Domnului și femeii creștine și a făcut-o la un înalt nivel artistic, așa cu numai ea știe s-o facă. La sfârșit, după ce gazdele i-au mulțumit pentru prezența în mijlocul enoriașilor, talentata solistă a promis că va reveni în orașul de pe Someș, unde are mulți admiratori. Creștinii care au asistat la acest frumos eveniment religios-cultural au plecat acasă cu speranța că pricesnele, ajunse la sufletul sensibil și iubitor, vor ține aprinsă flacăra iubirii față de Mama, icoana sfântă și neprețuită din viața fiecăruia.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut