Realizări deosebite, la Gherla

În ultimii ani, edilii municipiului Gherla se pot mîndri cu realizări deosebite. Municipalitatea a reuşit îndeosebi în ultimii 8 ani să canalizeze cele 4 surse financiare importante: fonduri europene, guvernamentale, judeţene şi proprii spre realizarea unor obiective edilitare importante, toate spre folosul populaţiei.

Prin grija Primăriei s-a reabilitat reţeaua de apă potabilă pe nu mai puţin de 24 (!) străzi, o investiţie cu care puţine oraşe din judeţul Cluj se pot mîndri. De asemenea, în această perioadă s-a extins conducta de apă pe străzile Ciocîrliei şi Emil Precup, locuri unde acum 22 de ani nici nu se visa acest lucru. În ceea ce priveşte canalizarea, şi aici s-a reabilitat sistemul pe 6 străzi, pe o lungime totală de 5.860 metri, lucrări executate mai ales la periferia oraşului. În cartierul Candia şi pe alte două străzi s-a extins reţeaua de canalizare, un proiect util al administraţiei locale. Totodată, toamna trecută, pe strada Dejului a început modernizarea Staţiei de epurare a municipiului Gherla, o investiţie aşteptată de mulţi ani, dar care, iată, se înfăptuieşte în prezent.

Primarul municipiului Gherla, domnul Ovidiu Drăgan ne-a declarat că pînă în anul 2013 se va finaliza şi refacerea carosabilului pe străzile afectate de aceste lucrări. Oricum, în privinţa modernizării sistemului de alimentare cu apă a oraşului de pe Someş edilii urbei au fost la înălţimea aşteptărilor.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie