Reacția unor turiști clujeni la întâlnirea cu trei urși pe Transfagarașan

Trei clujeni aflaţi în excursie pe Transfăgărăşan au avut parte de o întâlnire spectaculoasă. În timp ce se deplasau spre lacul Vidraru, dinspre Bâlea Lac, turiştii au observată mai mulți ursi. Mai întâi au surprins un urs ce traversa șoseaua iar apoi clujenii au observat un astfel de mamifer omnivor în timp ce se odihnea pe marginea drumului chiar într-o curbă periculoasă. Un alt urs a fost observat de turiștii din Cluj pe un parapet de pe marginea șoselei.

„Peisaje superbe pe culmile Munților Făgăraș de pe traseul transfăgărășanului, iar pe partea județului Argeș, în zona barajului Vidraru, apar urșii bruni, care stau pe marginea drumului și n-au treaba turiștilor doar dacă unii dintre ei, mai inconștienți, opresc și le aruncă mâncare, cum am văzut că făcut-o unii în fața noastră.
P.S. Mergând spre Constanța a trebuit să alegem Transfăgărășanul sau Valea Prahovei având în vedere că circulația pe Valea Oltului e închisă în următoarele săptămâni între orele 06.00 – 20.00 din cauza lucrărilor la noua autostradă. Îmi pare rău că nu ne-am întors tot pe același traseu având în vedere că ieri, miercuri, am făcut două ore, bară la bară, între Comarnic și Predeal (circa 40 km)”, a scris Mircea Gheorghe Abrudan pe o rețea de socializare de pe internet.


Foto: Mireca Gheorghe Abrudan/Facebook

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut