Răzvan Burleanu, FRF: ”Dorim să revenim cât de curând cu echipele naționale la Cluj”

Răzvan Burleanu, președintele FRF, s-a aflat duminică la Cluj, unde a vizitat baza sportivă ”Ardealul” din Someșeni, unde s-a disputat un meci din cadrul Ligii Elitelor U19, dar și la Dej și Turda, unde sunt în plină construcție două noi baze sportive moderne.

”Suntem într-un tur pe care l-am început acum câteva luni, astfel încât să ne dăm seama despre consecințele pandemiei asupra copiilor și juniorilor. Din acest punct de vedere, pot să spun că mă bucur că, la Cluj, a crescut numărul juniorilor. Un alt scop al vizitei îl reprezintă urmărirea obiectivelor de infrastructură care astăzi sunt în implementare la Compania Națională de Investiții (CNI). În județul Cluj avem două baze, la Dej și la Turda. Și Floreștiul a fost pe această listă, dar documentația nu a fost încă finalizată, și nici n-a fost găsită o suprafață de teren suficient de mare.

Suferim foarte mult la nivel de infrastructură, iar acest lucru îl regăsim și la nivel național, în sensul în care, astăzi, nu mai beneficiem nici măcar de infrastructura pe care o aveam înainte de anii 90, pe foarte multe dintre terenurile de atunci s-au construit blocuri și supermarketuri, curțile școlilor sunt închise în cele mai multe dintre orașe, iar parcările sunt pline de mașini. Suferim, deci, la infrastructură, în condițiile în care numărul copiilor este în creștere, și ne bucurăm că părinții sunt deschiși să-i lase la fotbal. De aceea și încercăm să convingem autoritățile locale să ne sprijine în acest proiect care se derulează la nivelul CNI, prin care dorim să finalizăm anul acesta 25-30 de baze sportive, sau într-un alt proiect, împreună cu Federația Română de Fotbal, început în 2018, prin care am reușit până acum am reușit să construim 11 terenuri de fotbal de dimensiuni normale”, a declarat președintele FRF, duminică, la Cluj.

Șeful fotbalului românesc s-a referit și la debutul lui Edy Iordănescu pe banca echipei naționale, căreia i-a stabilit un obiectiv imediat: câștigarea grupei de Liga Națiunilor

”În urma acestor două meciuri amicale ne interesează cel mai mult să regăsim o echipă națională extrem de competitivă, astfel încât începând cu luna iunie să ne putem îndeplini obiectivul, și anume de a câștiga grupa de Liga Națiunilor”, a spus Burleanu.

De asemenea, președintele FRF a promis revenirea echipelor naționale pe stadioanele din Cluj: ”Din păcate, pandemia a fost cea care ne-a blocat în București, și am considerat că nu e necesar să venim la Cluj dacă suporterii nu se pot bucura de echipa națională, dar pot să vă spun că în luna septembrie vom reveni la Cluj cu naționala de tineret, astfel încât să pregătim Campionatul European de anul viitor, și cu sigaranță ne dorim acum, văzând că toate restricțiile s-au ridicat, să putem reveni cât mai curând și la nivelul naționalei mari.”

La final, Răzvan Burleanu s-a declarat un susținător al actualului sistem competițional cu play-off și play-out: ”Acest sistem competițional ne ajută să ținem Cooperativa cât mai departe de fotbal, și, totodată reușim să creștem numărul de meciuri cu ritm, cu intensitate, ceea ce, cu siguranță, jucătorii noștri au nevoie, atât în ceea ce privește un viitor parcurs internațional la un club din străinătate, sau pentru echipele noastre în competițiile europene, și apoi, când jucătorii vor evolua pentru echipele noastre naționale, să o facă cât mai bine.”

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut