Rata infectărilor cu coronavirus a trecut de 12 la mia de locuitori, la Cluj-Napoca!

Ministerul Sănătății a anunțat luni 322 de noi infectări cu coronavirus, la Cluj. În spitale sunt internați 182 de pacienți, iar la ATI, 13. În municipiul Cluj-Napoca, rata infectărilor a ajuns la 12,92 la mia de locuitori.

La nivel național, un număr de 5.202 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, luni, într-o conferinţă de presă.

„5202 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore. Menţinem acelaşi procent de 20% de persoane care se reinfectează într-un interval de timp mai mare de 90 de zile. În ceea ce priveşte gradul de ocupare al secţiilor de spital – paturilor alocate infecţiilor cu noul coronavirus – am ajuns la un procent de 17,18%, iar la terapie intensivă sunt internate 263 de persoane, reprezentând un procent de 14,69%. Creşterea este mai rapidă la numărul de persoane internate, puţin mai lentă la cazurile internate în secţiile de terapie intensivă, ceea ce indică mai degrabă o severitate mai redusă a tulpinilor circulante”, a afirmat Rafila.

Potrivit acestuia, în secţii sunt internaţi 4.158 de pacienţi, 633 dintre aceştia fiind copii. La terapie intensivă sunt internaţi 263 de pacienţi, cinci dintre aceştia copii.
El a menţionat că rata de pozitivare a testelor a continuat să crească, însă şi aici se remarcă o „încetinire a proporţiei”.

„În ceea ce priveşte rata de pozitivitate a testelor de diagnostice, a continuat să crească, dar şi aici remarcăm o încetinire a proporţiei. Unul din patru teste este pozitiv. Şi aici se remarcă aceeaşi încetinire a creşterii proporţiei de teste pozitive, varianta BA5 este dominantă. Remarcaţi însă o schiţă de aplatizare a curbei de creştere”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut