Rata de infectare cu COVID s-a triplat în ultimele două săptămâni la Cluj-Napoca

Rata de infectare cu COVID-19 aproape s-a triplat în ultimele două săptămâni la Cluj-Napoca iar la nivelul județului incidența a depășit pragul de 1 la mie.
Potrivit DSP Cluj, în municipiul Cluj-Napoca rata de infectare era duminică de 2,20 la mie. Incidență mai mare de 1 la mie se mai înregistrează la Apahida-1,05, Beliș-1,58 cazuri la mie, Săcuieu-1,41 cazuri la mie, Turda-1,00, Frata-1,04 și Feleacu-1,77 cazuri la mie. La nivelul Județului Cluj rata de infectare este de 1,28 cazuri la mie. Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat că, în săptămâna 27 iunie – 7 iulie, 55,1% din cazurile de COVID au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Ilfov. Conform raportului săptămânal de supraveghere, 37,1% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 44,6% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.
Potrivit INSP, 57,9% din totalul deceselor au fost în Constanţa, Bihor, Brăila, Argeş şi Bacău.
De asemenea, 68,4% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.
De la începutul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane peste 60 ani, iar 54,6% din decese au fost la bărbaţi. 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată, precizează INSP.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că, începând de marţi, se revine la raportarea zilnică privind cazurile de COVID-19.
În cursul zilei de luni va fi prezentat buletinul COVID săptămânal, iar de marţi se va reveni la raportarea zilnică a cazurilor, au precizat reprezentanţii MS.
Acum o lună, Ministerul Sănătăţii a decis să raporteze săptămânal cazurile noi de COVID, internările şi decesele.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut