Răsaduri de plante aromatice, aloe vera, ulei și apă de lavandă – de vânzare la serele USAMV Cluj-Napoca

Răsaduri de plante aromatice, precum și de aloe vera sau apă și ulei de lavandă din producția proprie, sunt puse în vânzare de Disciplina de Fitotehnie din cadrul Facultății de Agricultură (USAMV Cluj-Napoca), începând cu data de 18 mai.

Între răsadurile de plante aromatice se află rozmarin, mentă, busuioc, salvie, dar și lavandă. Uleiul de lavandă este ambalat în sticluțe cu picurător de 10 ml, dar poate fi achiziționat și în cantități mai mari, la comandă.

Potrivit declarației prof. dr. Dan Vârban, de la Disciplina Fitotehnie, care s-a ocupat de producerea plantelor aromatice și medicinale, aloe vera se poate folosi cu încredere pentru hidratarea pielii și protecția acesteia față de radiațiile ultraviolete și gamma, ca antiinflamator, laxativ, antiseptic, antiviral, pentru tratarea diabetului de tip 2, prevenirea cancerului și întărirea sistemului imunitar.

„Extractele de aloe vera se regăsesc într-o mulțime de produse cosmetice: creme, geluri, șampoane, balsamuri, loțiuni sau săpunuri. Acest fapt se datorează efectelor lor antiseptice, antiinflamatoare și antibacteriene. Ele hidratează pielea și buzele și contribuie la tratarea acneei, dermatitei seboreice sau mătreții. La rândul său, uleiul de lavandă se poate folosi pentru stres, anxietate, iritabilitate, panică, șoc, obsesii, epuizare emoțională și nervoasă, ca un tratament alternativ pentru combaterea insomniei și cu rol benefic în tratarea rănilor, arsurilor, degerăturilor” – explică prof. dr. Dan Vârban.

Specialiștii Disciplinei Fitotehnie vin în întâmpinarea iubitorilor de plante aromatice și medicinale și cu oferta de a le produce răsaduri la comandă.

Programul de vânzare este: luni-vineri, între orele 9:00 -13:00, la serele din incinta Facultății de Știința și Tehnologia Alimentului (Calea Florești nr. 64).

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut