Răsaduri de legume produse la Stațiunea de Cercetare Horticolă, puse în vânzare de USAMV Cluj-Napoca

Peste 90.000 de răsaduri din zeci de soiuri de legume destinate spațiilor protejate (sere/ solarii), produse la serele Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), vor fi puse în vânzare de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, începând de luni, 12 aprilie.

Prețurile acestor răsaduri – de roșii, castraveți, ardei gras și kapia, gogoșari, ardei bulgărești, ardei iuți, broccoli, conopidă, gulie, varză Kale, salată verde – sunt cuprinse între între 1-4 lei/ bucata (inclusiv TVA). Din 19 aprilie, în funcție de condițiile meteo, vor fi puse la vânzare și alte soiuri, cum ar fi: pepene galben, varză, vinete, țelină, alături de pătrunjel, oregano, busuioc, tarhon, salvie, cimbru sau leuștean. Tot atunci este estimată punerea în vânzare și pentru primele flori din acest an – cârciumărese și crăițe – a anunțat USAMV.

Potrivit declarației biol. dr. ing. Lukacs Lehel, directorul SCH, răsadurile sunt obținute la serele stațiunii, din semințe profesionale, atât pentru soiurile create la USAMV, cât și pentru alte soiuri și hibrizi.

„Răsadurile se livrează repicate, în cuburi nutritive, astfel că înrădăcinarea acestora se va face mult mai repede, iar gradul de prindere este 100%. Răsadurile sunt destinate, în această perioadă a primăverii, plantării în spații protejate (sere/ solarii), nu în aer liber. În perioada pandemiei, multă lume s-a reorientat spre grădini de legume sau flori, oamenii și-au descoperit o nouă pasiune și ne bucurăm să venim, ca în fiecare primăvară, în întâmpinarea pasionaților de legumicultură și floricultură. Am produs de această dată peste 120.000 de răsaduri, iar o parte dintre acestea, circa 30.000 de bucăți, vor fi plantate și îngrijite la stațiunea noastră”, declară dr. ing. Lukacs Lehel.

Vânzarea răsadurilor se va face în două puncte ale stațiunii: la magazinul situat la capătul str. Liviu Rebreanu (zona parking, capăt autobuze 33, 34 și 48) și la una din serele din incintă, cu intrare din str. Horticultorilor nr. 5. Programul de vânzare este zilnic, de luni și până vineri, între orele 8:00 – 16:00, iar sâmbătă, între orele 8:00 – 13:00, cu excepția sărbătorilor legale.

Alte răsaduri de legume și flori, destinate plantării direct în aer liber, vor fi puse în vânzare, după 1 mai, și la serele din campus sau la magazinul USAMV Cluj-Napoca, de pe Calea Mănăștur nr. 7.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut