Rareș Bogdan: Îl asigur pe Ludovic Orban că va avea un contracandidat foarte puternic

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, luni, că Ludovic Orban va avea cu siguranță un contracandidat „foarte puternic” pentru șefia partidului, adăugând că Florin Cîțu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Motreanu și Robert Sighiartău s-ar putea număra printre opțiuni.

„Primul lucru într-un Congres, într-o bătălie este să ai o retorică bună, retorica învingătorului. Mai e mult până departe. Îl asigur cu simpatie pe Ludovic Orban că va avea contracandidat și va avea unul foarte puternic. (…) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez în echipa câștigătoare. (…) Suntem partid liberal, este normal să existe competiție, cred că nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-și dorește să existe un singur candidat, sunt absolut convins că va exista minim un contracandidat, dacă nu chiar doi. Există oameni foarte buni în PNL care vor intra într-o competiție directă, frumoasă cu Ludovic Orban și cel mai bun dintre ei va câștiga. Este și Florin Cîțu o opțiune, și Emil Boc o opțiune, este și Ilie Bolojan și Dan Motreanu, este și Robert Sighiartău o opțiune, avem mai multe opțiuni. Eu am spus-o ca să nu existe niciun fel de speculație – voi intra pe pozițiile doi-trei în echipa câștigătoare”, a afirmat Rareș Bogdan, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL, informează AGERPRES.

El a amintit că, în prezent, 11 filiale ale PNL au conduceri interimare, iar alegerile ar trebui organizate cât mai curând cu putință, cu analiza rezultatelor scrutinelor din ultimii ani.

„Cred că, în funcție de ce hotărăște Biroul Executiv Național, Biroul Permanent, vom lua o decizie, dar astăzi nu cred că trebuie să ne concentrăm pe alegerile din PNL. Părerea mea este că trebuie să ne concentrăm pe ieșirea din pandemie, pe gestionarea vaccinării (…) și pe măsurile de relaxare economică și pe implementarea PNRR, după asta putem să ne gândim și la Congres. Românii nu cred că asta își doresc astăzi să vadă o bătălie internă la nivelul PNL, ci să vadă cum gestionăm ieșirea din pandemie și venirea cu măsuri economice pentru români”, a susținut prim-vicepreședintele PNL.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut