Raluca Turcan: PNL consideră că munca trebuie încurajată şi nu suprataxată

Deputatul PNL Raluca Turcan a anunţat, luni, că a depus, împreună cu parlamentarii liberali, o iniţiativă legislativă prin care se renunţă la suprataxarea contractelor part-time şi că va depune o altă iniţiativă de sprijinire a copiilor cu părinţi aflaţi la muncă în străinătate.

„Sute de mii de oameni sunt afectaţi de prevederile actualei legi şi prin această iniţiativă situaţia lor se poate îndrepta, multe contracte de muncă vor fi scoase din economia subterană şi încasările la bugetul consolidat vor creşte, iar presiunea bugetară a asistenţei sociale va scădea. PNL consideră că munca trebuie încurajată şi nu suprataxată. (…) PNL pledează pentru un stat corect şi eficient, care respectă munca în cadru legal şi combate în forţă munca la negru. Modul în care sunt taxate în prezent contractele cu timp parţial creează o mare inechitate şi este o măsură profund injustă”, a declarat Raluca Turcan, la Parlament.

Potrivit acesteia, este o nedreptate să supra-taxezi un angajat care lucrează doar câteva ore pe zi, adăugând că, într-un stat care funcţionează corect, instituţiile de control trebuie să combată munca „la negru”.

„Impactul bugetar va fi unul pozitiv, pentru că va creşte colectarea şi încasarea la bugetul statului şi de asemenea vor fi reduse cheltuielile pentru asistenţă socială. De această lege practic sunt loviţi, în momentul de faţă, sute de mii de oameni care rămân fără asigurări sociale de sănătate şi fără contribuţii la pensii pentru că au ajuns să lucreze la negru, sistemul fiind împovărător pentru cei care angajează”, a motivat Turcan.

Raluca Turcan a arătat că prin proiectul pe care l-a depus „s-a făcut un pas înainte de la declaraţii la fapte, pentru că în spaţiul public există afirmaţii, inclusiv ale liderilor PSD, care au propus suprataxarea muncii part-time, că se doreşte scăderea contribuţiilor pe muncă. „Aşadar, acesta este un prim pas concret pus pe masa coaliţiei de către PNL şi care încurajează un regim echitabil şi just pentru muncă, mai ales pentru oameni care lucrează câteva ore pe zi”, a adăugat deputata PNL.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut