Raliul Clujului a revenit cu succes pe scena motorsportului românesc!

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, s-a bucurat de un public numeros, atât la Startul Festiv și Premiere, cât mai ales pe probe. Iubitorii motorsportului au avut ocazia de a-i urmări de aproape pe unii dintre cei mai consacrați piloți români, dar și câțiva piloți extrem de talentați din Ungaria.

În urma celor 6 probe speciale desfășurate în jurul municipiului Cluj-Napoca, victoria i-a revenit lui Bogdan Marișca, secondat de Sebastian Itu pe un Ford Fiesta R5. Echipajul clujean se afla abia pe treapta a treia a podiumului la finalul primei zile, după un ritm mai scăzut pe cea de-a doua coborâre pe “Făget”. Însă, în a doua zi de concurs, Marișca a dominat autoritar probele de munte “Tarnița” și “Dângău”, iar la final a avut 42 de secunde în fața sibienilor Sebastian Barbu / Bogdan Iancu (Skoda Fabia Rally2), care au venit pe doi, și ceva mai mult de un minut și jumătate de brașovenii Dan Gîrtofan / Tudor Mârza (Skoda Fabia Rally2), care au închis podiumul.

Măsurile suplimentate implementate față de raliurile anterioare, în colaborare cu reprezentanții Federației Române de Automobilism Sportiv și cu cei ai sportivilor, s-au dovedit a fi de bun augur, toți cei implicați în asigurarea securizării probelor făcând față cu brio noilor abordări, astfel încât nu s-au înregistrat evenimente deosebite. ISU Cluj, SMURD Cluj, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, Serviciul Poliției Rutiere Cluj, Biroul Politiei Rutiere Cluj-Napoca, Serviciul Salvamont Salvaspeo și, nu în ultimul rând, CERT Transilvania, aflați pentru prima dată la Raliul Clujului, au pus cu toții umărul la desfășurarea impecabilă a acestuia. Ca măsură de siguranță suplimentară, probele montane de la Raliul Clujului 2021, “Tarnița” și “Dângău”, au fost monitorizate din elicopter de către personal calificat din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Cluj și a Inspectoratului General de Aviație.

„Doresc să le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în noi și ne-au acordat privilegiul de a organiza această etapă, în special conducerii Federației, în frunte cu domnul Norris Măgeanu. Am început organizarea raliului din locul unde rămăsese în anul 2011, așa că, nici de la aceasta ediție, latura internațională a Raliului nu putea lipsi. Îi mulțumim, domnului Ediz Atabey, observator FIA, și domnului Ion Olaru, reprezentant ASN, de la care, în scurta lor vizită la Cluj, am învățat foarte multe lucruri utile pentru organizarea, anul viitor, a etapei de Balkan European Rally Trophy, în urmărirea visului nostru înfiripat în anul 2003, când am preluat organizarea raliului de la Cluj, și anume aducerea unei etape de Campionat European la noi acasă. Ne bucurăm că s-a păstrat tradiția și Star Lubricants împreună cu RMB Inter Auto powered by FORD și VIVO Cluj-Napoca au fost alături de noi, după o pauză de 9 ani, la fel cum ne bucurăm și de faptul că am putut atrage, într-un timp relativ scurt, parteneri importanți care și-au dorit să susțină acest eveniment: MotoIntegrator powered by InterCars, Parsa Beauty și Celot. La fel cum raliurile sunt un sport de echipă, nici organizarea unui asemenea eveniment nu se poate face fără a avea în spate suportul unor oameni dedicați. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și, în special partenerilor de la CERT Transilvania, care au avut o contribuție esențială în buna desfășurare a raliului. Ne cerem încă o dată scuze celor care s-au simțit deranjați de noi, dar vrem să asigurăm pe toată lumea că organizarea unui astfel de eveniment se face după niște regulamente și legi specifice pe care noi ne dorim și facem tot posibilul să le respectăm integral. Dar, laudele și mulțumirile sportivilor, spectatorilor și colaboratorilor ne fac să credem că am reușit un raliu bun și să privim cu încredere mai departe. Vă așteptăm pe toți, alături de noi, anul viitor!”, a declarat Dr. Horațiu SAVU, director organizatoric și manager eveniment.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator a contat ca a 9-a etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, dar și etapă în Calendarul Sportiv Internațional FIA, în calitate de candidat pentru European Rally Trophy.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator a fost organizat de Clubul Sportiv Savu Racing, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut