Rafila: Campania de vaccinare – bazată pe convingere, nu constrângere

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat vineri, după ce a avut o serie de întâlniri cu reprezentanți ai sindicatelor și ai mediului de afaceri pe tema găsirii de soluții pentru depășirea crizei sanitare, că toată lumea sprijină campania de vaccinare, dar aceasta trebuie să se bazeze pe convingere, nu pe constrângere.

Joi, la sediul PSD au avut loc întâlniri cu principalele organizații sindicale, cu reprezentanți din educație, asociații de elevi, de părinți, de studenți și de cadre didactice și cu reprezentanți ai principalilor operatori economici, ai mediului de afaceri care activează în zona HoReCa și în alte domenii.

„Aceștia nu au fost contactați în mod serios din zona guvernamentală și nu au fost incluși în niciuna dintre structurile care ar trebuie să ia decizii, măcar cu rol consultativ, în ce privește controlul pandemiei. O concluzie generală este că toată lumea sprijină vaccinarea. Nimeni nu s-a împotrivit acestui principiu al vaccinării, sunt gata să sprijine, fie la nivelul organizațiilor sindicale, fie la nivelul angajatorilor sau în mediul educațional și academic, campania de vaccinare, dar ea trebuie în mod evident să se bazeze pe convingere, nu pe constrângere”, a declarat Rafila într-o conferință de presă susținută la sediul central al PSD, scrie AGERPRES.

Alexandru Rafila a afirmat că o parte dintre soluțiile care s-au desprins în urma acestor discuții vor fi transmise Guvernului.

„Reducerea activității în sectorul HoReCa pentru o perioadă limitată de timp ca să avem un set de măsuri conjugate, nu un set de măsuri disparate, cum sunt cele din momentul da față, este susținută de organizațiile patronale cu o condiție – și Guvernul să își asume partea de responsabilitate, pentru că au fost de prea multe ori promisiuni legate de ajutoarele de natură financiară, pentru că aceste ajutoare nu sunt ca cineva să se îmbogățească, ci dimpotrivă, sunt ca să mențină deschise aceste activități, să poată să plătească salariile, să nu ajungem într-o situație care nu se mai poate repara după încheierea pandemiei. Această situație de provizorat permanent, cu închideri parțiale, cu reveniri permanente, nu face altceva decât să adâncească neîncrederea și a sectorului privat, așa cum se întâmplă și în cazul populației generale, în deciziile guvernamentale”, a mai spus el.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut