Raed Arafat: Organizatorii evenimentelor cu participarea persoanelor vaccinate vor fi amendați dacă nu verifică respectarea condiției

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, vineri, că organizatorii evenimentelor cu participare extinsă la care se permite intrarea doar a persoanelor vaccinate vor fi amendați dacă nu se respectă această condiție, menționând că aceștia au obligativitatea de a verifica dacă persoanele care intră sunt vaccinate, scrie AGERPRES.

Întrebat ce se întâmplă dacă sunt agenți economici care nu verifică dacă persoanele sunt vaccinate, Raed Arafat a spus: „Persoana respectivă este amendată, fără nicio discuție, deci persoana care este organizator. Deci, organizatorul are obligativitatea de a verifica dacă persoanele care intră sunt vaccinate, dacă intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă rămâne pe scenariul minimal, fără persoane vaccinate, atunci nu mai e nicio problemă. Dar, dacă intră pe scenariul respectiv, atunci are obligația să verifice că persoanele sunt vaccinate”.

El a precizat că pentru intrarea la evenimente nu va fi luată în considerare prezentarea dovezii că persoanele respective au trecut prin boală, fiind admise doar certificatul de vaccinare și testul negativ.

Întrebat ce se întâmplă cu persoanele care au trecut prin boală, Raed Arafat a explicat: „Dacă prezintă test, nu mai e valabil aspectul că dacă am fost bolnav prezint hârtie că am fost bolnav. O să observați că am scos această posibilitate și sunt două posibilități: vaccin sau test”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut