Radu Moisin: Nicoară a copiat proiectele primăriei şi ale lui Boc

Războiul privind paternitatea anumitor proiecte electorale propuse pentru municipiul Cluj-Napoca pare departe de a se încheia. După ce sîmbătă candidatul USL la primărie, Marius Nicoară, l-a acuzat pe candidatul PDL pentru această funcţie, Emil Boc, de faptul că i-a copiat mai multe dintre proiecte, ieri primarul Radu Moisin a susţinut că o parte dintre proiectele propuse de Nicoară sînt de fapt copiate din Strategia de Dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca.

‘’În urma unei analize a aşa-zisului program electoral al candidatului Nicoară Marius pentru Primăria Cluj-Napoca am constatat că acest program este o copie după proiectele primăriei şi ale lui Emil Boc. Din acest punct de vedere, am cîtevea exemple. Unul este monorail-ul propus de Nicoară, care este descris amplu în  Strategia de Dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca. Pentru acesta s-au făcut deja studii de fezabilitate şi s-au găsit surse de finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional pentru perioada 2014-2020 al UE. Un alt exemplu este pasajul subteran dintre Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi Calea Moţilor, care a primit deja avizul de oportunitate.

De asemenea, a fost copiat şi proiectul inelului de ocolire sudic, unde deja s-au făcut PUZ-uri pentru primele două tronsoane şi se aşteaptă avizul de mediu. În privinţa proiectului pentru Centrul IT al domnului Nicoară, acesta nu este altceva decît Centru Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative şi IT, pentru care s-a semnat deja contractul de finanţare cu UE, urmînd să se lanseze licitaţia.
C.P.

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare