Rădoi pleacă de la naționala de fotbal a României

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a anunţat, duminică seara, într-o conferinţă de presă la Vaduz, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022.

Selecţionerul Mirel Rădoi, a afirmat, la finalul partidei cu Liechtenstein, câştigat de naţionala României cu 2-0, că pentru el campania de calificare la CM 2022 a fost un eşec, deşi a avut speranţe când, în cealaltă partidă a grupei, Islanda egalase la un moment dat Macedonia de Nord.

„Am avut ceva speranţe la golul de 1-1 din Macedonia de Nord, dar erau şanse foarte mici. Important este până la urmă felul în care ne-am prezentat noi, chiar dacă am întâlnit o echipă slabă. În concluzie, dacă stau să mă gândesc, îmi menţin declaraţia, este un eşec această campanie pentru mine, pentru jucători cred că este un plus faţă de campania trecută. S-a făcut acest schimb de generaţii, din punctul ăsta de vedere cred că se creează o mică emulaţie şi cred că trebuie să continuăm lucrurile treaptă cu treaptă, dar numai în sus. Sunt multe lucruri pozitive, dar cel mai negativ este cel că nu ne-am calificat de pe locul doi. În mai multe meciuri am reuşit să ne punem amprenta, s-a reuşit şi acest schimb de generaţii”, a declarat Rădoi la ProX.

El a precizat că nu a avut emoţii legate de rezultatul partidei din Liechtenstein: „Emoţii nu am avut, mai mare moţii am avut de la partida cealaltă. La noi era o problemă când vom marca, era foarte greu să primim gol. Sunt bucuros că băieţii au răspuns bine, chiar dacă este o doză mare de dezamăgire după partida cu Islanda”.

Rădoi şi-a exprimat încrederea că naţionala României va reuşi calificări la următoarele campanii pentru europene sau mondiale.

„Sper că da, sper să nu mai fie încă o perioadă atât de lungă de necalificare. Sper ca lucrurile să continue altfel, sunt jucători tineri care au foame de rezultate, au încercat să practice un joc spectaculos, din punctul ăsta de vedere cred că ar trebui să îi susţinem. Pentru că aşa cum îi vom creşte aşa e vom avea”, a mai spus Rădoi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut