PUZ-ul pentru extinderea sediului CJ Cluj, în dezbaterea Consiliului Local

Consilierii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna aceasta, un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru – dezvoltare urbană – Calea Dorobanților nr. 104-106. Concret, inițiativa vizează extinderea sediului Consiliului Județean Cluj.

Municipalitatea arată că pe terenul studiat se află sediul Bibliotecii Octavian Goga și sediul Consiliului Județean Cluj. Construcția actualului sediu al forului administrativ județean a fost proiectată în 2007 pentru a fi sediul Direcției Regionale pentru Accize și Operațiuni Vamale Cluj, cu spații dimensionate și destinate pentru activitatea administrativă a Direcției, fiind preluată de CJ Cluj în 2010. Datorită faptului că anvergura activității administrative publice județene depășește capacitățile actuale ale construcției, se dorește construirea unui corp nou de clădire și conectarea acestuia la sediul actual și la spațiul public, în baza conceptului câștigător al concursului de soluții de arhitectură pentru „Noul sediu Consiliul Județean Cluj”, organizat de acest for în parteneriat cu Ordinul Arhitecților, în 2019. Având în vedere faptul că regimul de înălțime al sediului Bibliotecii Octavian Goga autorizat în 1995 este mai mare decât regimul maxim de înălțime stabilit prin Planul Urbanistic General, prin acest PUZ se propune, practic, o revizuire a regimului de înălțime maxim stabilit prin PUG pentru zona studiată, hotărându-se un regim maxim ce ține cont de cel existent în zonă, respectiv de șapte etaje. Propunerea de extindere pe verticală a sediului CJ nu depășește regimul de înălțime existent al sediului Bibliotecii, viitorul sediu al CJ Cluj urmând să aibă șase etaje, cu un nivel mai puțin față de cel al instituției învecinate.

Vă reamintim însă că, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, anunța, în cursul săptămânii trecute că mai multe proiecte importante ale CJ vor fi suspendate anul acesta și amânate pe anul viitor, pe fondul pandemiei ce a dus la un buget mai „subțire”, printre care și extinderea și modernizarea sediului forului administrativ județean.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut