Pulpe de pui cu Salmonella, la Metro

Metro Cash & Carry România a iniţiat retragerea de la comercializare şi de la clienţi a unor pulpe de pui superioare cu spate, congelate, de la producătorul polonez Superdrob SA, din cauza prezenţei Salmonella Enteritidis în aceste produse.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că retragerea de comercializare se aplică produselor ambalate în baxuri de 10 kg, Cod de bare: 5903368004770, Lot/Data expirare: 11121/20.10.2022. „În cazul în care aţi cumpărat produsul menţionat mai sus, vă rugăm să nu îl consumaţi şi să îl returnaţi în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 11.12.2021, urmând să primiţi contravaloarea acestuia. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident”, se menţionează în anunţul ANSVSA.
O altă retragere postată pe site-ul ANSVSA este cea a unui depozit al companiei SC Gama Vest Trade SRL Arad. Este vorba despre retragerea unui lot de pulpe de pui întregi cu o porţiune de spate ataşată, infestate cu Salmonella Enteriditidis, provenite tot de la un producător din Polonia – Cedrob SA. Pulpele de pui sunt congelate şi ambalate la baxuri de 10 kilograme, nr. lot/cod bare: 282/3/192/21, data de expirare fiind 9 octombrie 2023. Este vorba de o cantitate de 10.270 de kg, adică peste 10 tone, aceasta fiind deja distribuită la cinci firme din Sibiu, Bacău, Călăraşi, Iaşi şi Ploieşti. Produsele trebuie retrase de pe piaţă până la 17 decembrie 2021.

Vă reamintim că ANSVSA a retras de pe piaţă, în ultimele luni, sute de tone de alimente contaminate, anul acesta înregistrându-se o creştere cu 30-40% a alertelor alimentare, cum ar fi carne de pasăre cu salmonella, fructe şi legume cu pesticide, îngheţată și biscuiți cu oxid de etilenă sau peşte cu listeria.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut