PSD: Proiectul privind certificatul COVID condiționa dreptul la muncă și ar fi dat naștere unor discriminări

PSD consideră că proiectul de lege privind prezentarea certificatului digital al UE privind COVID-19 la locul de muncă de către personalul unităților sanitare publice este neconstituțional și „dă naștere unor grave discriminări” între angajații din sectorul public și cei de la privat.

„PSD a pus STOP proiectului de lege inițiat de PNL care condiționa dreptul la muncă! PSD a reușit să oprească adoptarea unei legi neconstituționale, care ar fi dat naștere unor grave discriminări între angajații din sectorul public și cei de la privat, dar și între diverse categorii socio-profesionale. Acest proiect ar fi produs dezechilibre grave în sectoarele critice din prima linie în combaterea pandemiei. Impunerea unei astfel de măsuri, în plin vârf al pandemiei, ar fi adâncit catastrofa sanitară actuală. Votul PSD a fost decisiv. Toți senatorii PSD au votat împotriva acestui proiect de lege, în forma susținută de PNL, UDMR și USR”, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, amendamentul PSD, conform căruia „statul, respectiv angajatorul ar fi trebuit să suporte costurile testelor efectuate angajaților pe o perioadă de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii”, a fost respins în Comisia de sănătate, „dominată de majoritatea de dreapta”.

„PSD sprijină recomandările Uniunii Europene în ceea ce privește controlul pandemiei, dar nu este de acord cu derapaje care adâncesc criza sanitară”, se spune în comunicat.

Plenul Senatului a respins, miercuri, un proiect potrivit căruia personalul unor unități publice și private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19. Proiectul a fost respins cu 67 de voturi „pentru”, 60 „contra” și două abțineri.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut