PSD Cluj și-a lansat candidații la parlamentare

PSD Cluj şi-a lansat, miercuri, candidaţii la alegerile parlamentare care vor avea loc în 6 decembrie.

Vasile Dîncu deschide lista social democraților la Senat, fiind urmat de Răzvan Ciortea, Claudia Anastase, Mihai Mocanu, Florin Groza și Laurențiu Oprea,

Vasile Dîncu, care este și președinte al Consiliului Național al PSD, a declarat la evenimentul de prezentare a candidaților, că, în ultimii ani, Transilvania a fost victima unui centralism venit de la Bucureşti, care a ținut mai ales de guvernele de dreapta și a făcut referire și la Autostrada Transilvania.

„Îmi aduc aminte că acum 16 ani, exact într-o zi ca aceasta, am inaugurat lucrările autostrăzii Transilvania. Eu sunt cel care am botezat-o atunci şi prietenul meu Ioan Rus a dat prima sapă, să zicem aşa. Au trecut 16 ani şi autostrada Transilvania încă este neterminată, încă nu merge nicăieri. A pornit în toate direcţiile, dar circulăm doar pe fragmente”, a declarat Vasile Dâncu.

Cansidatul PSD la Senat a mai subliniat că, unele organizații ale partidului, de la Cluj și nu numai, au fost bulversate de multe ori de decizii absurde de la Bucureşti, de oameni paraşutaţi, trimişi să conducă, fără să aibă legitimitate internă.
„Lansăm astăzi nu numai o listă şi un program, ci şi un vis al nostru, al social-democraţilor din Transilvania, visul de a renaşte relaţia noastră cu electoratul, de a reface relaţia noastră cu electoratul. În ultima vreme, noi, aici, la Cluj, şi în alte locuri, din cauze care uneori n-au ţinut de organizaţia noastră, am pierdut o parte din simpatia electorală, din simpatia electoratului, s-a rupt ceva în legătura noastră cu electoratul. Organizaţiile noastre au fost bulversate de multe ori de decizii absurde de la Bucureşti, de oameni paraşutaţi, trimişi aici să conducă, fără să aibă legitimitate internă în organizaţiile noastre”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

La Camera Deputaților, lista este deschisă de directorul medical al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, Patriciu Achimaş-Cadariu, urmat de Alexandru Cordoş, Ovidiu Săcară, Horea Chirteş, Cornel Itu, Laura Chiorean, Mădălin Glăvan, Vasile Sălătioan, Teodora Muncelean, Marinel Băgăcean, Maria Gherman și Dragoș Lup.

In discursul său, Patriciu Achimaș Cadariu a precizat că s-a alăturat echipei PSD Cluj printre altele, pentru proiectele care sunt îndreptate spre oameni.

„A fost foarte uşor să mă integrez în această echipă. Pe mulţi dintre membrii echipei îi cunoşteam, am colaborat, am avut proiecte. Şi, de ce a fost simplu, pentru că aceste proiecte erau îndreptate către oameni. Aceste lucruri mă leagă foarte mult de ei”, a afirmat Patriciu Achimaş-Cadariu.

La rândul său, liderul PSD Cluj, fostul senator Alexandru Cordoș, candidat la Camera Deputaților, de această dată, a subliniat că organizația clujeană vine la aceste alegeri cu o echipă de specialiști recunoscuți în domeniul în care activează, oameni implicați care îi pot reprezenta pe clujeni cu demnitate, seriozitate și corectitudine.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut