Exclusiv|PSD Cluj pierde un consilier județean

Social democratul Vasile Sălătioan a rămas fără mandatul de consilier județean după ce a pierdut definitiv procesul ce viza anularea deciziei de incompatibilitate dispusă de Agenția Națională de Integritate.

ANI a constatat în urmă cu trei ani starea de incompatibilitate a lui Sălătioan pentru că societatea pe care o deținea a avut contracte comerciale cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

„În perioada exercitării mandatelor de consilier județean (2012 – 2016 și 2016 – 2020), o societate comercială la care persoana evaluată deține funcția de șef birou/serviciu financiar – contabil a încheiat 6 contracte comerciale de prestări servicii/executare lucrări/furnizare produse cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj” a arătat ANI.

Consilierul județean a contestat raportul ANI iar Curtea de Apel Cluj i-a dat câștig de cauză.

„Admite cererea formulată de reclamantul Sălătioan Vasile în contradictoriu cu pârâta ANI. Anulează raportul de evaluare nr. 8858/G/II din 26.03.2019 emis de pârâtă. Obligă pârâta ANI la plata, în favoarea reclamantului SV, a sumei de 2050 lei, cheltuieli de judecată”, a dispus Curtea de Apel Cluj prin hotărârea din septembrie 2019. ANI a contestat sentința instanței clujean iar recent Înalta Curtea de Casație și Justiție a decis că raportul de evaluare prin care Sălătioan a fost găsit incompatibil este legal. „Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 177 din 12 septembrie 2019 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Respinge acţiunea formulată de reclamantul Salatioan Vasile, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 9 februarie 2022” se arată în încheierea Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Firma prin care Sălătioan de derulat lucrările la DGASPC Cluj este Asy Exim SRL. Este vorba de lucrări de reparații instalații, centrale termice și revizii.

Social democratul se află la al treilea mandat de consilier județean. În ultimul mandat Sălătioan a activat în Comisia de Urbanism și Amenajarea Teritoriului.

În contextul pronunțării sentinței definitive de către Înalta Curte de Casație și Justiție, prefectul județului Cluj urmează să emită ordinul privind încetarea mandatului de consilier județean a lui Vasile Sălătioan.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut