PSD Cluj cere redeschiderea școlilor

PSD cere Guvernului Orban să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea școlilor Comisia Europeană confirmă apelurile PSD pentru redeschiderea școlilor. Social democrații susțin că închiderea școlilor din România riscă să compromită total educația elevilor și agravează inegalitățile sociale dintre elevii din țara noastră.

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu arată că situația gravă din învățământ e confirmată de un raport prezentat, joi, de către Comisia Europeană, precizând că în acest moment Guvernul României are o sarcină foarte importantă, aceea de a ne spune dacă mai suntem membrii în UE și dacă reglementările Europene mai sunt valabile pentru țara noastră.

„Ministerul Educației nu a făcut nimic în această vară pentru a recupera pierderile sau pentru formarea profesorilor, în plus, nici s-a realizat nici un fel de plan curricular de adaptare la învățământul online. Dacă urmărim statisticile, România se află pe ultimul loc în ceea ce privește competența digitală. Avem 52.000 de familii care, în momentul actual, nu dispun de curent electric și 30% se află aproape de cel mai mare grad de sărăcie. Pentru a funcționa învățământul hibrid în România este necesară distribuirea de tablete către familiile defavorizate. Deși până în acest moment au fost distribuite aproximativ 60.000 de tablete numărul acestora este insuficient pentru învățământul online. 1 În urma deciziilor luate de guvern scade din ce în ce mai mult egalitatea de șanse. Deși nu s-a demonstrat că instituțiile de învățământ sunt focare de infecție acestea rămân închise. Cerem guvernului să prezinte urgent o strategie pentru redeschiderea școlilor, având în vedere asigurarea egalității de șanse, căci în acest moment abandonăm peste 1 milion de copii din mediu rural, îi scoatem din sistemul de învățământ. PSD a propus încă de la începutul anului școlar testarea masivă a cadrelor didactice, a elevilor și a părinților acestora, pentru a neutraliza posibilitatea ca în școli să se creeze focare. A închide școlile și a păstra un învățământ care mărește decalajele între copii, cu precădere între mediul urban și rural este o crimă pe care guvernul și-o asumă în acest moment. Stimați guvernanți, haideți să fim europeni dacă în fiecare zi vorbim despre asta! Poate contează ce spune Comisia Europeană dacă nu contează ce vă spunem noi, profesori sau beneficiari ai sistemului de învățământ”, a declarat Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut