PSD Cluj a marcat Ziua Pământului printr-o acțiune de ecologizare

Social democrații clujeni au organizat, joi, o amplă acțiune de ecologizare în zona Sfântul Ion din Cluj-Napoca. Demersul membrilor PSD Cluj a avut loc în contextul Zilei Pământului.

Înarmați cu mănuși și saci menajeri, peste 100 de social democrați din Cluj Napoca, Dej, Câmpia Turzii, Huedin, Turda, Florești au strâns peturi, cutii de bere, ambalaje de tot felul și pungi aruncate la întâmplare. Ei spun că prin acest gest au încercat să ofere naturii ajutorul de care are nevoie.

Rezultatul acțiunii de ecologizare a municipiului a constat în zeci de saci menajeri plini de deșeuri pe care unii dintre clujeni le-au lăsat în zonă după se au ieșit la picnic.

”Noi, social-democrații, iubim omul și comunitatea. Iubim viața și Pământul. Acțiunea noastră de astăzi este firească. Noi suntem și vom fi mereu solidari cu oamenii care arată respect pentru semeni, pentru mediu și natură”, a declarat Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj Napoca.

La rândul său, liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș a afirmat că omagierea și celebrarea Planetei reprezintă expresia comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, durabilă, pentru un viitor mai curat și verde. Gesturile mici sunt cele care produc schimbarea. Acțiunile demarate pe data de 22 aprilie trebuie să devină o normalitate în comportamentul uman, să avem grijă de mediul înconjurător și bunăstarea comunităților noastre. Trebuie să ne amintim permanent că depindem de natură, planetă, și că avem nevoie de o schimbare, de o economie mai durabilă care să funcționeze atât pentru oameni, cât și pentru planetă”, a spus a Alexandru Cordoș.

La nivelul județului Cluj, organizațiile PSD au demarat simultan astfel de acțiuni de ecologizare și în alte localități. Acțiunile s-au desfășurat în condiții optime, respectându-se normele și măsurile de siguranță și distanțare socială.

„PSD face din protecția mediului o prioritate, nu doar simbolic. Pentru noi este un angajament politic, pentru binele românilor, pentru o comunitate sănătoasă și curată”, a transmis PSD Cluj.

Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an în data de 22 aprilie, ziua când s-a născut, acum mai bine de cinci decenii, în Statele Unite ale Americii, mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut