PSD a contestat în instanță decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00

PSD a contestat vineri în instanță decizia Guvernului de a închide magazinele după ora 18:00, pe motiv că această măsură nu a fost motivată temeinic, cu dovezi științifice.

„Partidul Social Democrat a depus vineri, la Curtea de Apel București, o cerere în anulare împotriva deciziei Guvernului de a închide magazinele după ora 18,00. Principala obiecție împotriva acestei măsuri este că ‘în elaborarea HG 348 nu s-a avut în vedere, în nici un fel, o documentare și o analiză științifică preliminară/studiu de impact, din care să rezulte informații relevante privind impactul măsurilor preconizate asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale omului'”, menționează PSD într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Social-democrații au mai spus că, având în vedere că prin această decizie sunt afectate atât interesele agenților economici, cât și ale cetățenilor, Guvernul avea obligația să motiveze „temeinic, cu dovezi științifice”, că măsura are într-adevăr un impact pozitiv în combaterea pandemiei, care să justifice restrângerea drepturilor fundamentale.

„De asemenea, Guvernul nu a respectat obligațiile privind transparența decizională”, se mai arată în comunicat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut