Provocarea Verii: Renunți și câștigi

„Renunți și câștigi” este o campanie de promovare a sănătății, destinată persoanelor care doresc să renunțe la fumat, organizată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Societatea Română de Pneumologie, Direcția de Sănătate Publică, Agenția Națională Anti-Drog, Societatea Română de Medicină a Familiei și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. Scopul programului este îmbunătățirea calității vieții și a speranței de viață prin schimbarea obiceiurilor.

Potrivit inițiatorilor campaniei, provocarea presupune renunțarea la fumat pentru o perioadă de șase săptămâni, respectiv între 1 iunie și 12 iulie 2021, inclusiv. În acest timp participanții vor beneficia gratuit de consiliere online, psihologică și medicală. Fiecare participant care va respecta regulamentul campaniei, publicat pe pagina de internet https://renuntisicastigi.ro/, va fi considerat câștigător și va putea participa la tragerea la sorți a Marelui Premiu, o excursie în valoare de 1200 euro. Fiecare participant, însă, va primi un premiu oferit de Editura Viață și Sănătate.

Înscrierile la concurs se pot face de pe site-ul https://renuntisicastigi.ro, până la data de 31 mai.

„Cauză principală de deces, boală și sărăcie, epidemia de tutun este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice cu care s-a confruntat lumea, omorând peste 8 milioane de persoane pe an. Tutunul este singurul produs consumat legal care poate ucide până la jumătate (50%) din cei care îl folosesc ca atare, fiind cea mai prevenibilă cauza de mortalitate si morbiditate” – atenționează inițiatorii campaniei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut